Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Friday, December 5, 2008

Day 2 Dhea di taska...

Semlm, mcm biasa ptg aku gi amik Hadif (& Dhea) kat taska. Dhea & Hadif, masing-masing dah "bersih & wangi". Sebaik shj aku sampai, Dhea dah terlonjak-lonjak depan pintu gril. Mcm hari seblmnya jugak lah. Adekah Dhea rindukan mama?! Atau mmg pe'el bdk yg dok taska mcm tuh?! Hmm...

Huda, pengasuh #3, bgtau aku batuk Hadif makin teruk. Ada bunyi kahak katanyer. Or is it "hingus", memandangkan Hadif mmg selsema pon. Badan pon cam dedar jek. Hmm... Tgk laa 2-3 hari lagi cmane, then baru aku nak bawa ke klinik lg..

Lepas "bye-bye session" Dhea dgn anak owner taska (4yo girl), aku (sambil dukung Hadif) & Dhea berlari-lari anak menuju ke kereta, sambil dipayungi oleh Kak Saleha. Thanks akak! Semlm kan JB hujan lebat. Cuma, bila dah ptg-ptg tu hujan mulai reda. Masih renyai-renyai, tp tak menunjukkan tanda akan berhenti.

Then, adik aku terus pandu laju balik ke rumah. Sbb lepas tu dia kena pi amik parents kat Stulang pulak. Mak & Bapak dijangka sampai dari Batam lebih kurang kul 6ptg. Syian adik aku, 2-3 hari ni keje dia drive aje. Amik org sane, hantar org sini. Takpe laa An, ko kan tgh cuti sem kan.. Dpd ko membuta, pagi-ke-tghari-membawa-ke-ptg-sambung-ke-mlm!, ada baiknyer ko tlg ape yg patut kan..

Mlm, kat umah, aku try korek-korek rahsia taska lagi. Dan, setakat ini semua jawapan Dhea sgt memuaskan hati aku. Hmm, kira ok laa tuh kan. :D

Dan, hari ini Dhea aku tumpangkan lg di taska. Wlpon atok dah ade kat umah. Takpe, kasik chance atok berehat dulu yer.. Dhea, seronot dpt ke taska lagi. Turun drp keta, Dhea terus gegar pagar taska. "Bukak pagar ni! Bukak pagar ni!". Semlm lg haru, turun drp keta Dhea dah jerit-jerit. "Kakak, Dhea dah datang nie! Dhea dah datang!".

Kahkahkah! :D

1 comment:

asnidaz said...

salam mamadhea...that means she's doing well kat taska ...anyhow kena terus pantau juga....