Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, December 30, 2008

High-calcium diet

Last week, aku ada sms seorang sahabat bertanyakan tentang sesuatu.. Apekah?!


".... btw, nk tnye laa psl reverse-cycler ni. klu siang x mnum langsung xpe ke eh?"
"kalau reverse cycle, its ok kalau mlm nenen byk. cuma siang tu kena bg mkn diet yg high calcium."
"Oo, kna bg diet hi calcium eh.. ok, thanks ek.."


So, hari ini aku kena google resepi utk Hadif laa gamaknyer kan. Hahaha... Klu kawan-kawan nak berkongsi resepi / link yg berkaitan, saya sgt mengalu-alukan kesudian anda itu.. Saya budak baru belajar.. Hehehe ;)




Update: Found link1, link2 & link3 after some googleling (ade ker word gituh?!).. Kahkahkah!


6 comments:

Fid said...

IMHO

akifkan mmg reverse cycler

so siang bagi makan nasi macam biasa pun OK...

malam dia nyusu bnykkan

so tak de hal

bleh rujuk blog saya mknn high kalsium
antaranya broccoli....

mamaDhea said...

hehe.. mmg ku tunggu-tunggu jawapan darimu fid..

owh, ader ek resepi utk high calcium diet kat blog hang? nanti aku check-it-out okie..

::Umi Sufira:: said...

Sya, sufia pon reverse cycle..tapi aku tak risau pon..ni bila ko risau pasal hardif aku pon jadik risau..huhu..nih nak kena carik ilmu gak mcm ko nih...iskisk

Fid said...

u all
jgn risau bdak reverse cycler ni
i kan ada sorang 'bukti kukuh' hahahhaaaaa

tak de hal punya

cukup kalsiumnya
bg mkn utk tenaga dia ja...

mamaDhea said...

mimi,

aku jd risau bila caregiver kt taska risau sbb there's oneday hadif tak nak minum ebm langsung.. hahaha.. so, aku pon sms ler cik shida kita tuh sbb anak dia pon rev-cycler jugak.. klu aku ade contact no si fid nih dah tentu aku sms dia jugak.. ngeh ngeh ngeh..

so, seperti kata 'tok guru' kita.. tak perlu risau... phewh!!

p/s: fid, minta no tipon hang bulih ka? hikkk ;)

Fid said...

013 dua kosong dua tiga tiga sembilan empat