Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Friday, December 12, 2008

Chit-chat ;)

Semlm, tanpa disangka Hubby balik pulak ptg tuh. So, we had a chit chat kat dapo. Sambil tgn aku laju bancuh teh utk minum ptg, sambil tu aku & Hubby rancak bersembang...

Hubby: Ma, kawan abg kan td tanye abg..
Aku: Tanye ape?
Hubby: Dia tanye, baby klu dah sebln bole bagi susu tin tak?
Aku: Dah tu, abg jawab ape?
Hubby: Abg ckp kat dia, apsal nak kasik anak ko susu tin? Bini ko kan tak keje.
Aku: Bini dia tak keje ke?
Hubby: Mula abg ingat tak keje, tp keje sebenarnyer. Diorang ni laki bini org Sarawak. Kebanyakannya bini² org Sarawak ni tak keje.
Aku: Ooo.. ok. Then..
Hubby: Abg ckp lg, kasik je laa anak ko susu badan. Pastu dia ckp balik, abih tu nanti bini aku nak keje kan susah.
Aku: Abg jawab ape?
Hubby: Ala, bini aku pon keje jugak. Ok je anak aku sampai arini minum susu badan. Pastu dia tanya abg, mcm mana?
Aku: ........ "interesting jugak nih kan.."
Hubby: Ala, ko beli laa pam. Soh laa bini ko pam susu time dia keje tuh. Pastu simpan dlm petiais. Ala, nak tau lebih lanjut ko soh bini ko masuk forum Susuibu.com. Surf laa internet. Aku nak explain pjg lebar pon ko bkn paham.. :D "ceh! konfiden je laki aku.. kihkihkih!"
Aku: Erm, takpon soh bini dia tepon mama. Nanti mama boleh tlg explain sesikit. Nak demo pon boleh! Hihihi :D "aku dah excited tahap melampau dah time ni ;P"
Aku: Bini dia dah bersalin ke?
Hubby: Blom lagi. Tgh pregnant laa nih. Dah sarat rasanyer. Tu yg dia sibuk tanye sana sini..
Aku: Abg bgtau laa dia camtu. Klu bini dia interested, call je mama. Mama tak kisah..... Lagi ramai lagi bagus! "time ni aku dah mula membayangkan ape aku nak explain kat bini kawan laki aku tu nanti.. ;P"



Pagi td, semasa aku tgk sibuk-sibuk menyiapkan bekalan ebm utk Hadif, ntah mcm mana boleh teringatkan semula perbualan kami suami isteri itu.. Hee ;)

7 comments:

mrs noba said...

hah! bagus la..jarang lelaki nak kesah psl bfeeding nih. :)

Yan said...

siapkan teks ucapan weh.. kakakaka..

CapT said...

mamaDhea, TAG mu di utang dulu k.. bz benor nih.. :-)

mamaDhea said...

mrs noba,
kehkehkeh... laki tu ye ye jek.. konfiden sungguh.. btol ke dia paham, aku pon tak pasti.. at least, dia support aku kira dh ok laa tuh kan ;)


cik yan,
harusss ku siapkan.. kahkahkah! :D


CaptT,
utang boleh, tp jgn lupa bayar haaa... aku pon rasa mcm ade lg hutang tag lama tak terbayar.. kena check-out balik nampaknyerr.. hihihi ;P

Ealyie said...

cewah..cewahh..
menapak selangkah maju ke hadapan kawan aku ni.. da nak jadik consultant rupanyerrr...ekekekeke..
bagus la beb.

rizza said...

bagus2... usaha yg murni...

Mummy HnH@arnie said...

wah2, btol tue...

siapkan teks siap2, plus peralatan utk demonstrasi... :)