Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, December 17, 2008

8am *UPDATED!*

Okeh, 1stly aku nak update pasal entry yg ini.

Yeay, I've made it!! Tak sangka mak sampai 'on-time' lebih kurang kul 8.10pg. Thanks to my dear Hubby.. Klu tak, ntah kul bape laa gamaknyer mak sampai kat KD tuh kan.. Hee ;P

Sampai saje kat perkarangan KD, aku segera turun sambil mendukung si Hadif. Ni kes nak cepat-cepat amik no. la nih kununnyer. Dhea pulak kunun nak ikut ayah gi cari parking keta. Parking dah penuh sesak dah masa aku sampai tuh, sampaikan ade yg terpaksa park kat tepi jln je (termasuk laa Hubby).

Tp masa aku nak tutup pintu keta, si Dhea dah terkinja-kinja nak ikut aku pulak & separuh kepala dia dah terjenggul keluar. Dushh!! Kena kepala laa, apalagi.. Nasib baik mama tak tolak kuat sgt pintu keta tuh. Still, Dhea melalak kuat laa jugak. Syian anak mama... :D

Sungguhpon aku sampai 'on-time', nak tau tak agak-agak berapa laa no. giliran aku?! No. 0049 okeh!! Kul bape siap seme urusan check-up?! Kul 11.30pg!! Anak aku si Hadif sempat 'tido-bgn-tido balik' lg sepanjang tunggu giliran. Misi yg dok kat recept. konter pg td pon sgtlah lembab. Aku rasa nak je gi tlg dia cari kad anak aku tuh. Tensi aku tgk dia dok selak-selak kad yg melambak atas meja, dgn mode yg sungguh malas! lemah-gemalai.

Efisenkah?! Lu pikir laa sendiri.... ;P

2ndly,.... Err, nanti laa aku sambung. Nak gi wat 'projek' kejap..




Updated at 5:06 PM

Okeh, sambung terus kat sini laa. Malas nak buat entry lain.. ;P

2ndly (ulang suara...), ingat tak lagi ini? Well, td aku dah tanye kat misi. Lepas siap check Hadif, aku terus pass si Hadif pd Hubby. Then, aku masuk balik bilik yg sama & tanya misi yg sama. Misi tu minta aku baring kat bed & aku pon diperiksa. Sporting jugak misi nih, siap ajar lg cmane nak check sendiri. Aku pon tak segan sgt nak story-mory kan. Misi tu sedikit terkejut bila aku citer pasal 'pumping-at-work' etc. Hee... Okeh, the result, takde pape pon. Normal. Alhamdulillah, syukur... Ekceli, pg td pon aku notice dah takde rasa sakit kat 'situ'. Phewh!




Note: Yeay! Aku dah tau cmane nak wat nih. Kehkehkeh! Mcm org jakun lagaknyer.. ;P

8 comments:

::Umi Sufira:: said...

Sha, KD tu klinik mana Sha..?aku pon slalu gi klinik kesihatan aje...sanggup lah tunggu lama pon..hihi..

mamaDhea said...

KD tu klinik desa daa.. hahaha.. aku sllu pegi kat kangkar tebrau.. giler beb KD situ.. cover byk tmn perumahan.. lg laa skrg ni byk tmn perumahan baru bukak dkt² situ kan.. mmg penuh saje hari-hari...

madamoiselleczar said...

huhuhu...nak menunggu la yg plg hazab beb! ;p

sayangibu said...

huhuhuu...sha, ari tu nak komen psl B sakit ari tu tp x leh. Nak ckp gak laa walopun sha x sakit dah kan..kite pon pernah kena masa aina dulu. jumpa dr, dpt antibiotik, kata dia susu berkumpul kat situ. dan yg plg mujarab,tuam dgn air batu..surut cpt bengkaknya nanti..okehhh...:)

Our Dreams Of Life said...

alhamdulillah xde pape..maybe ketul arituh kelenjar susu kot

mamaDhea said...

intan,
thanks for the tips.. wlpon dh tak sakit, at least dpt petua baru kan.. mana tau jd lg ke esok-esok.. tp harap-harap jgn laa jd lg.. sakit woo...


kak ina,
misi pon ckp mcm tu jugak.. sbb sya still bfeed, maybe kelenjar susu bengkak gitu laa lbh kurang.. apepon, syukur sgt seme dh ok..

fauzi-maya said...

yess..aku pun baru nk ckp..susu tu berkumpul kat situ..mcm kalenjar bengkak.. all the best beb! bile lagik mau jumpa nih.. si farah dah blk kelantan.uhhuh

mamaDhea said...

maya,
tu laa beb.. weih, aku pon rindu nk jumpa korang tau.. hihi