Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, January 20, 2009

The 'Things I Can't Stand' Tag

Aku di tag lagi oleh Mrs. Noba. Terima kasih kawan. Kali ini tag mengenai THINGS (keyword nih! ;P) I Can't Stand.. Mrs. Noba kata at least 5, but you are most welcome to list more than 5.. Kan?!

Okeh, heres the 5 THINGS..

  1. Kereta yg berhabuk luar dalam.

  2. Aku pon lebih kurang Mrs. Noba. Tak suka drive keta yg sarat dgn sampah sarap. Esp. bahagian dlm keta. Boleh mengganggu fokus pemanduan tau! (cewahh ;P) So, seblm nak kemana-mana, normally aku akan tuju ke car wash dlu. Tp itu klu aku yg drive laa.. Klu Hubby yg drive, mak tak kisah pon.. Buleh?! Ekeke ;P



  3. Timbunan baju(s) kotor.

  4. Sungguh aku tak berkenan melihat timbunan baju kotor.. Sebab 'ianya' boleh mengundang nyamuk.. Dah laa bilik aku serabut dgn perabot, ditambah pulak lagi dgn keserabutan yg disebabkan oleh timbunan baju-baju kotor.. Oh tidak!



  5. Timbunan pinggang mangkuk periuk belanga.

  6. Mmg sudah menjadi habit aku sejak azali dulu lagi, seblm aku basuh pinggan mangkuk yg menimbun dlm sinki, aku akan clearkan & sental terlebih dahulu drying rack.. Then, baru rasa senang hati utk meneruskan misi selanjutnya..



  7. Anak-anak aku merengek tak tentu pasal.

  8. Me too, mcm Cik Yan.. Lebih baik aku segera beredar drp tempat kejadian wlpon hanya utk seketika.. Pi dapo minum ayaq ka apa ka, kasik refresh balik..



  9. Durian & seangkatan dgnnya.

  10. Aku mmg tak makan durian LANGSUNG. Dulu kala aku tak kisah sgt dgn bau durian nih. Tp, sejak aku dipaksa mencuba makan durian & seterusnya aku termuntah akibat attempt itu, maka dgn bau-bau durian skali aku tak boleh tahan skrg nih.. My hubby penah request ayam masak lemak cili padi letak tempoyak.. Guess how aku masak?! ;)




Okeh, aku nak pass tag ni kepada...
  1. Marsha

  2. Raihan aka mak Alesha

  3. Farah aka Mama225

  4. Intan

  5. Cik Zety

  6. CapT


Settle.. ;)

4 comments:

::Umi Sufira:: said...

Sha, ini first time aku jumpa orang tak suka LANGSUNG durian...perghh..rugi nikmat dunia tuh!kekeke...

farah225 said...

yeap.rugi sesangat!dahla kt johor byk durian.heheheeh.cik sya,nanti aku bayar hutang ko.hutang ngn erna pon ada satu.huhuhhuhhu.susah sungguh nak blogging skrg.maklumla kerja ku skrg dalam gua pastu internet kat opis lak problemo sokmo.sadis sungguh.

mamaDhea said...

rugi ke? tak kots.. ekekeke..

farah,
takpa.. pelan-pelan kayuh.. tp jgn lupa pulak.. ;)

fauzi-maya said...

rugi laa weyh tak mkn durian.. tak rock laa beb.. hahaha