Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, January 27, 2009

Just the two of us

Since hari Ahad ptg, kami tinggal bertiga je. Me, Hadif & guess who?! Well, definitely not Dhea coz Dhea sudah selamat tiba di Batam mlm Ahadnye. Maybe dlm kul 7.30mlm dah sampai sana kot sbb tiket kul 5.30ptg. Parents aku bersungguh nak bawa Dhea skali ke Batam. And, since Abg aku & SIL pon pegi skali, maka, aku & Hubby tak kisahlah melepaskan Dhea utk join trip kalini..

Yess… Hubby aku dpt balik bercuti sempena CNY & telah selamat tiba di JB hari Sabtu ptg. Wlpon tak mengikut jadual seperti yg dirancangkan, aku anak-beranak tersgtlah gumbira dpt berjumpa dgn insan yg paling kami syayanggggg. Sepatutnya, tghari Hubby dah sampai umah. Tp atas sebab yg tak dpt dielakkan (ye ke?), ptg baru nampak batang hidung. Setibanya aku kat depan umah (balik drp kuliah laa.. ;P), hati melonjak sakan bila ternampak 'wira' kesayangan sudah sedia menanti... Sila jgn muntah okeh.. Ekeke ;P

Erm, klu Hubby sudah di depan mata, korang rasa apekah aktiviti kami sekeluarga?! ;P










Haaaaaaa.. Selain drp 'Assalamualaikum' (aku pinjam word ko yer nyah ;P), byk lagi aktiviti berfaedah yg telah kami lakukan bersama-sama okeh.. Anak-anak pon sgt happy bila ayah ada disisi. Secara tak langsung, dpt laa aku xtra rehat kan.. Owh yer, Hubby juga rajin membantu aku mengemas bilik yg sudah serabut itu.. Thanks abg..

Dhea, sesungguhnya anak ayah 200%.. Ape taknyer, semua pon nak aaaaaayah jugak. Nak mandi, cari ayah. Nak susu, ayah juga kena buatkan. Time ni klu mama buat sure tak syedapp kan Dhea kan ;P.. So, dari Sabtu mlm sampai laa ke Ahad ptg seblm naik feri, Dhea melekat dgn ayah aje laa kekdahnye..

Hadif pon tak kurang juga berlagak dgn mama.. Bila nak nenen je baru nangis cari mama. Sabo aje laa kan.. Sekali lagi ayah bagaikan gula whilst kami bertiga umpama semut merah. Ahaks.. Best jugak mcm ni.. ;)

Sebaik shj Dhea & keluarga aku yg lain selamat menaiki feri ke Batam, kami bertiga ke pasar mlm Larkin. Naik Sorento youuu.. Jakun ek.. Kesyiannn.. Ekeke.. Mcm biasa, klu dah ke pasar mlm Larkin, tak sah klu tak beli soya panas & kuih favourite kami berdua, magelek. Ala, kuih India yg kita kena mkn dgn cili padi utk tambah ummph! Seblm balik tu sempat jugak beli brg dapo sket. Boleh laa masak utk Hubby kan.. ;P

Semlm, kami tak kemana-mana pon. Kunun tghari nak masak utk Hubby, but then Hubby ajak lunch kat Kg. Melayu. Lama tak pekena Yong Tofu katanya. Kami pon bersiap ala kadar & zassssss.. Kebetulan adik aku pon cuti semlm, so, ajaklah dia skali.

Mlmnyer, skali lagi Hubby ajak mkn luar. Kali ini, kami (adik aku pon join jugak..) ke Senibong. Lama jugak kami tak jejak sini. Ingat tak tempat yg telah dipromote oleh Cik Sufira kita, anak jati Johor tue?! Klu tak ingat, sila baca entrynya yg err.... ini?! Bagus Baik Hubby aku kan.. Mmg nak kasik aku cuti sungguh. Ekeke.. Syayangggg abg, muachhhhhs!

Itulah dia cerita utk beberapa hari lepas… Hari ini mcm mana pula?!


























Today, there's only us.. Just the two of us, Me & Hadif..

Hadif sudah pon lena diulit mimpi (?). Itupon selepas beberapa cubaan utk mendodoikannya dlm buaian. Ceh, penat je mak dodoikan ala-ala 'tune' Hubby tau.. Tak jalan okeh! Nenen jugaklah ubatnyer.. Huhu..

Hubby, sudah atas highway gamaknyer. Pulang utk bertugas.. Huhu.. Insyaallah, dia akan pulang 2 minggu lagi.. Semoga Hubby selamat tiba ke tempat bertugas..




Note: Syiann Dhea tak dpt jumpa ayah. Ptg ni Dhea sampai. Pasti Dhea sibuk bertanyakan ayah. Takpe, nanti kita calling2 ayah okie.. ;)

6 comments:

Mrs Noba said...

yong tow foo kg melayu..sedap!
senibong saya tak pernah pegi lagi :(

::Umi Sufira:: said...

Wow wee...ada selit nama aku dalam entry nih!kekeke..aku suka pasar malam larkin..banyak banget makann jual sana..heaven sungguh!

sayangibu said...

kat kg melayu..ABC nyer...nyamnyammmmm

NUR said...

lamaaaaaa da tak gi pasar mlm larkin!paling tidak bazaar ramadhan kt larkin tu..(ada lagi ke ha?)

farah225 said...

amboiii suka nar hb balik.aku paham perasaan mu ittew.kita seghopa.huhhuhuhu

Mummy HnH@arnie said...

sila ambil award yer.. =)