Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, January 7, 2009

Tag pregnant!!

This is another tag for me to settle, from Ealyie of course. Ada satu lagi tag drp ko tau beb, tak sempat buat lagi. Esok-esok haku buat ok. Aku rasa, klu takde sesi tag menge'tag' ni blog aku ntah bila nak hapdate gamaknyer.. Ekekeke..


okey, here it goes..

1. Berat sebelum mengandung
40kg shj.. Ringan ek, angin tiup pon boleh melayang.. ;P

2. Berat terakhir mengandung sebelum bersalin
Time Dhea, naik dlm 15kg.. Time Hadif, naik dlm 12kg+ gitu jer.. Tp time Hadif berat naik mendadak skali byk. Hahaha.. Mmg selalu laa kena sound dgn misi kat KD tuh..

3. Berat selepas abis pantang
45kg+ gitu laa lebih kurang.. Ok laa tuh, kan.. Mmg berat yg diimpikan selama inihhh! ;)

4. Apa yang korang suke makan mase mengandung?
Time Dhea, aku suka makan Snickers. Mesti spare at least satu dlm handbag.. Time Hadif pulak aku suka makan aiskrim mcD Sunday Choc & coklat milo yg kecik-kecik tuh. Ni (coklat) pon mesti spare dlm laci masa keje kat site ofis sbb kat site mana ade kedai runcit etc.. Ekekeke..

5. Tunjukkan gambar anda masa pregnant.....at least 5 keping
Pergh, byknyer sampai 5kpg! Terlebih dahulu saya ingin memintak mahap kepada tukang tagger sbb aku mmg takdak gambar-gambar time preggy nih. Seremm nak amik, wlpon perut mak tetap kiut time preggy.. Wakakaka.. Anyway, heres some picture to share.. Semua (mcm byk benor, padahal 2kpg jeghs! ;P) gambar adalah ketika mak preggykan si adik..


Takde lah tembun sgt pon kan muka aku time preggy.. Biasa jek.. Tp yg 'naik' lebih tang punggung laa.. Ekekeke ;P




Ni la dia ghopenyer pewot mak yg kiut tuh.. Amacam?! Mmg 'kiut' dan bolat kan, mak tau.. Sebolat kepala Hadif skrg ni hah.. Kahkahkah! Ni gambar 2 minggu sebelum Hadif selamat di'keluar'kan.. ;)




So, ni kira langsai laa eh Ely.. ;)

7 comments:

Sufira said...

Bulat jugak perut ko ye sha..kekeke...

Mrs Noba said...

kalo tgk muka, tak mcm preggie pun...

mamaDhea said...

mimi,
bulat eh? ekekeke


mrs. noba,
tu laa pasal..
tp skrg ni mmg kurus cengkung sket kt pipi tuh.. haha..

Qaseh said...

uikss...perut jek boyot..muka still mantain..

*jangan lupa amik award kat n3 eik..tq

NUR said...

ish jeles tgk muka ttp anggun walau pun preggy..
muka i dahlaa tembam, tu lum tgk perut lagi..hehehe

Nuroll said...

huhuhu...mamadhea tetap maintain....but bile scroll skit....cute jek perot....N pun nk ltak gbr preggykat blog....

Yan said...

pergh.. pipi menten OK.. aku punya pipi time preggy macam kena pam2.. sabar je la..