Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Monday, January 5, 2009

1st week

Last week was my 1st week for sem I 2008/2009.. Kuliah mcm biasa, Sabtu dah Ahad shj. Now, masih lagi dlm tempoh insert/delete subjek..

Sabtu, aku attend kelas Organisasi Bahasa Himpunan (pergh!) atau lebih singkat lagi OBH.. Utk hari Sabtu, kuliah start from 2pm-10pm. Itu klu ikut jadul sebenarnyer yg Space dah tetapkanlah. But, usually kuliah aku tamat dlm kul 5-6ptg camtu jek. Ngeh ngeh ngeh.. ;P

Tghari tu aku gi Sen Heng kejap, mencari slow cooker. Ingatkan nak beli Pensonic 0.6liter, tp Hubby kata kecik sgt. So, aku pon sambar je laa Panasonic 1.5liter. Balik rumah, terus basuh beras & masak dlm new slow cooker tuh. Air ikut sukatan sukati aku. Kehkehkeh.. ;P Klu ikutkan pada SA kat Sen Heng, dlm 20mins dah masak dah. Iye yer jek 20mins kunun! Nama pon slow cooker..

Lepas lunch, aku pon chow cin cau laa ke UTM. Haritu, Hubby yg hantar sbb dia nak repair brek keta & tukar timing belt dlu. So, Dhea kami tinggalkan kat umah dgn atok. Hadif pulak kami tinggalkan dgn nenek kat kedai kejap. Tak lupa jugak aku bekalkan ebm, baju & diaper. Wah, dah mcm nak ke taska gamaknyer. Hahaha..

So far so gud. Otak aku masih boleh terima lagi laa gamaknyer. Cuma, pasni aku WAJIB merajinkan diri utk revise ape yg patut. Laju giler lect. tu ngajar. Owh, lect. utk subjek OBH ni adalah seorang lelaki, En. Bahrim. Haritu dia target nak settle 4 chapter skaligus. Pengsann! Mcm nak mampos jugak laa kami (ke aku sorang jek yg rasa nak mamposs?) men'digest' segala yg diajar. End of the day, masing-masing dah kerut-kerut dahi, tak boleh sumbat lagik dah. Masing-masing rasa nak angkat tgn surrender. Kehkehkeh! Setelah melihatkan wajah kami yg sudah berkeriut, akhirnya lect. membuat keputusan utk menamatkan pengajarannya pada hari tu. So, kuliah hari Sabtu tamat pada pukul 6.30ptg..

Hari Ahadnyer, kuliah start 8.30pg-4.30ptg (kots). Tp kuliah aku habis kul 1.30ptg. Hehehe.. This time, kelas Statistik. Lect. pompuan, Dr. Maziah. Lect. ini lemah-lembut je semasa mengajar. So, mmg aman damai je laa sepanjang tempoh pengajaran. Lect. ni pulak rajin me'recap' setiap ape yg telah diajar pada topik seblmnya, setiap kali dia nak move on to new topic. Punya laa baik, siap ajar kami lagi mcm mana nak gunakan kalkulator saintifik tuh. Ekekeke... ;)

Ahad tu aku drive sendiri. Pergh, lama sungguh tak drive nih. Apelagi, mak pon test skill laa kat highway kan.. Sib baik tak kena speed trap. Kahkahkah!

Owh yer.. Ahad aritu, dpt laa aku berjumpa kengkawan lama mana yg sekelas laa.. Ptg lepas kelas tu, aku tanya kat diorang ni kot laa ada plan nak pi beronggeng ke kan.. Tak pasal mak kena sedass..


"Weih Syam, ko ni tak sedar diri anak dah 2 tgh tunggu ko kat umah tu. Pegi balik laa weih. Ada hati lagi tu nak beronggeng.."


Wakakaka... ;P




Note: Baru 1st class, En. Bahrim yg kacak itu sudah kasik 1st assignment.. Huh?!

9 comments:

::Umi Sufira:: said...

Kahkahkah..sya ko das balik depa..cakaplah anak dua pon still boleh beronggeng taww!!kikiki..

mamaDhea said...

ekekeke.. tak terkata aku beb.. ;P

Yan said...

apa? OBH? kah kah kah.. lemau mak weiii..

go to.. push ada ke push? aku dpt berapa pun tak ingat dahh..

ms lola said...

Go, babe! Go!
Aku ni ha sekejap beriaaaa nak belajar. Sekejap malassss ya amats

mamaDhea said...

yan,
mak pon lemau beb.. ekekeke

isz_3707 said...

dengan bangganya aku nak cakap AKU KENAL KESEMUA lecturer yg ko mentioned

tetapi

diorg kompom xkenal (xigt) aku!

mamaDhea said...

iszan
ko kenal eh?!! hahaha.. diorang ni mmg dah lama jd lecturer kat utm nih.. en. bahrim tu tak silap berbelas thn jugak laa.. ekeke

Mummy HnH@arnie said...

bagusnya kawan ko tolong "recap" kan yg ko tue dah ader anak dua... hahaha...

btw, org yg bagi das tue dah ader anak ke blom?

mamaDhea said...

arnie,
ekeke.. tu la pasalnyer.. bagusss punya kawan..

bdk² tu sume blom kawen lagi.. tu yg aku pon mcm lupa diri kejap.. perasan anak dara gitu.. kahkahkah!