Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Monday, July 16, 2007

Terjebak

Pg td aku tade keje. Sbbnya, Kawaji Sang sibuk meeting ngan supplier. Keje aku seblom ni pon aku dah submit kat dia, tp still dia takde masa nak semak. So, dr kul 9 pg td sampai laa ke kul 11 pg aku dok melangut je laa sambil ber"tenet". Hahaha..

Kul 11 lebey mcm tu, Kawaji Sang jumpa aku. Biasa laa, hal keje. Aku diberitahu yg sorang lagik Jepun akan bg aku instruction. Maknanya, aku akan ada tugas baru dibwh MR. SAKAMOTO @ Sakamoto SANG.. Hee.. Sure, no preblemo.. Tp sementara menanti tugas drp Sakamoto Sang, Kawaji Sang bg aku satu drwg baru lagik. Kali ni ada sket je amendment & yg selebihnya aku kena lukis drwg baru. DRWG BARU??!!! So, far aku tak penah lukis architectural drwg. Mampossss aku kali nih weihhh..! ;(

Harini aku lunch ngan bebdk admin. Hehehe.......biasa laa, aku kan peramah. Kejap je aku bole tackle diorang ni. So, before lunch diorang ajak aku joint skali. Aku ON aje. =)

After lunch, aku termenung. Termenung ngadap drwg yg aku tak paham satu hape. Adoiiii laa, cmane laa aku bole terjebak nih. Bidang lain yg aku pulun study, tp bidang lain pulak yg aku ter"TERJUN". Lama gak ler aku ngadap drwg tuh. Kunun nak cuba study sendiri laa. Hahaha...poyo jek. Naik serabut paler otak aku nihh. Akhirnya kul 4ptg, aku surrender. Dah puas aku tonggeng terbalikkan drwg tu. So, aku pon pegi laa jumpa Kawaji Sang & terus terang je kat dia yg aku tak reti nak wat drwg tu. Sbb aku mmg tak penah buat. Then Kawaji Sang termenung.. Kehkehkeh.. Dia tanya samada aku nak cuba buat tak? Aku jwb bole juga utk tambah pengalaman aku. Chewahhh... yee yee jek ko Sya! So, Kawaji Sang ni pon dgn besar hatinya tlg sketch kan drwg tu & explain laa sket. HhOoooo...gitu, aku hangguk² paler. Baru ler aku paham sket. Takpe takpe, I'll try my best Kawaji Sang! ;P

Sat td kul 5.30ptg ade internal meeting. Semua staff kena hadir. Rupanya internal meeting ni mmg setiap minggu dibuat. Setiap hari Isnin, jam 5.30ptg. Alkisahnyer.... Antara agenda td ialah, New Staff Introduction. Ade laa bbrp org staff baru termasuk laa aku. Yg aku geram tak hingat ni, diorang bole silap tulih nama aku. Bunyik dah mcm ala² nama JEPUN laa pulak. Mentang² ler diorang ni asal Jepun.. Ceitt! Appa raaa... So, arini aku balik lewat sket laa. Tp dah inform dah kat kak Za.. Tu yg aku sempat curi masa tulih blog nihhh.. Hahahaha...

Kay laa, aku nak balik... Esok ler sambung keje weihh. Sian anak aku dah ternanti²kan mama...

3 comments:

Fid said...

sya
hahahhaaaaaaaa

momidanial said...

yahaha...aku bole imagine ko blur bila ngadap dwg architecture tu weih!...ihiks..last week aku bg test kat one of my draughtman candidate yg nak apply keje kat opis aku nih...skali mak bg simple test jek....dlm 15 min gitu..aku dtg check larr apa yg dia dah buat...rupa2 nyer dia dok zoom in zoom out tak renti2 pasal kes BLURRR!!! yahaha.....sabar jek aku tau...ngeeeeee

Sya said...

Fid & Za,

Fid, ko gelakkan aku fid... cehsss!

ko bole byg kan eh za? Ahahaha..
skrg ni pon aku still blurr lagik.. sebenar benarnya aku tak reti nk baca drwg pon.. kahkahkah..

itu laa problemnya bila wat keje yg bkn passion kite kan.. tp nk buat cmane.. aku tak dak pilihan lain.. hajat hati nak je resign, tp tak sampai ati plak nengok hubby aku tertonggeng terbalik keje sensorang..... uhuhuhu~

**pssttt! amacam...ada tokoh jd isteri mithali tak aku?! ;)