Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, July 3, 2007

Syahduuu...

Semlm ptg dgn pantasnya aku drive keta ke Giant Plentong. Pastu park keta tmpt biasa & terus je menonong ke PizzaHut. Hehehehe.... Sampai kat Ent. PizzaHut aku dah sengih² kat sorang staff yg mmg dah sedia berdiri tegak menunggu customer. Aku dibawa ke meja yg sesuaiiiiii. Budak pompuan tu bg aku buku menu & pergi ntah kemana. Agaknya saje je dia bg aku ruang masa utk memilih menu. Setelah puashati membelek buku menu tu, aku pon pilih laa Set No. 1 + garlic bread. Tak lama tu, mushroom soup aku dah terhidang atas meja. Aku dgn happynya menghiruppp sup yg tgh berasap tuh. Kendian dtg plak cinnamon bread. Ada laa 2 ketul. Yg ni mmg dah termasuk dlm set. So, amik cinnamon bread tu & cicah dlm mushroom soup. Perghhh!!! Habis je seketul cinnamon bread tu, dtg pulak garlic bread. Haa, yg ni aku add on. Pon sama, aku cicah dlm sup & ngapppp!!! Lepas tu baru laa pizza aku sampai. Uuuuhh, yummy.. Hawaian Beef Pizza. Tgn aku dgn pantasnya amik sepotong & ngappp...! Pastu sepotong lagik.. dan lagik.. sampai laa abis sume 4 potong personal pizza tu... Bila dah settle bil, aku pon blah. Jam dah menunjukkan kul 7mlm. Aku nak kena amik dhea lagik nih. Oh ye, kali ni bil aku RM11.83 je. Kebetulan aku dpt cash voucher RM10 masa service keta bln lepas, so aku just tambah RM1.83.. Hehehe.. Settle.. ;)

On the way balik tu tetiba ade sorang member call. Dia wish birthday, then dia sampaikan pesanan Hubby. Uik! Pesal main pesan² kat org lain plak nih..?! Hmm, tetiba aku rasa syahduu.. Ye laa, on my birthday, org yg aku sayang takde disisi. Dahtu dr pg td kami asyik bertekak je. Sudahnya aku sms je, sbb aku malas nak dgr. Sakit telinga + sakit hati. Sms pon buka mcm biasa. Huh, gaduh dlm sms pulakk! Laju je airmata aku mengalir keluar. Sambil drive tu aku nangis. Aku ni mmg kememe sket laa. Itu akui. Aku cuba laa kontrol kadar airmata yg bercucuran, sbb masa tu dah nak dkt sampai umah bbsitter dhea. Sogan pulak klu kak Za nampak aku menangis kan.. Then lepas amik dhea, dlm keta aku sambung lagik nangis. Entah kenapa laa tetiba aku rasa syahdu ya amat. Pastu aku ajak dhea nyanyi lagu birthday utk aku. Dhea pon ntah paham ke idak. Tp aku dgr jugak laa bunyi dhea nyanyi, wlpon tak sama mcm aku nyanyi. Tergelak aku dibuatnya. Jadik laa. Buat penghibur hati aku yg tgh laraaa nih.... =)

Pelik pelik.. Dlm tempoh yg tak sampai sejam tu aku dpt rasa 2 emosi berbeza. Mula² happy sakan (ye ke happy?!), lepas tu syahdu syahdannn pulak...! Entah laa.. Yg pasti aku cukup terasa dgn Hubby aku semlm.. Sampai ke harini aku tak call pon dia. Langsung aku tak call! Sekali pon tidak. Betapa kerasnya hati aku..... Ntah bila nak cair balik.

2 comments:

anamiraa said...

happy birthday sya! sabar la ye..nasib baik ada dhea kan...

akak pun dah anak ramai ni selalu gak terasa cam tu..nasib baik la budak2 ni buat penghibur hati..

anyway, life goes on!

take care!

madamoiselleczar said...

sya...aku pon tumpang syahdu gaks ni lps baca entry hang yg ni... bebyk bersabar...mmg gitu ler asam garam umah tangga...mana de yg hepi sokmo... apa2 pon semoga cepat sembuh luka di hati. Concentrate pd DHEA...semoga lupa yg pahit tu sume... she will cure all ur pain!
cheers!