Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Friday, July 13, 2007

Nyennyennn

Harini hari Jumaat. Boring pulak. Ye laa, seblom ni dah terbiasa asal hari Jumaat je lunch break 2 hours. Pehtu gi jln² kat Giant ke, Jusco ke, Carrefour ke... Tp kali ni aku rehat kat ofis jekkk.. Uwaaaaa.. Kengkawan aku kat ofis lame mesti tgh seronot² lunch kat Giant, takpon Carrefour, ataupon SMART. Huhuhu.. :(

Sejak keje kat sini, hari² aku join lunch ngan Kawaji Sang & bebdk lain. Semuanya LELAKI. Diorang ok je aku join. Kdg² aku segan jugak ler. Tp nak buek cmano laie. Den takdo geng pompuan kat sini. Design Dept. ni semuanya lelaki. Aku sorang je pompuan. Admin ade ler 2-3 org pompuan. Tp dorang pon wat dek je bila nmpk aku. Aku pulak yg dok terhegeh-hegeh tegur dorang seme. Malas ar...

Semlm ptg aku balik awal sket. 6 ptg je aku dah angkat kaki. Kuase aku nunggu lelame kat ctu. Hehehe... So, 6.40 ptg gitu aku dah sampai rumah kak Za. Masa tu Mira tgh dukung dhea kat luar. Dhea nampak aku, wat dekk je. Takpe takpe.... Aku tgkkan je. Pastu aku masuk amik beg dhea. Sampai dlm rumah kak Za baru ler dhea merengek² pastu bdn dia baring golek² atas peha aku. Hehehehe.. Aku dah tau dah dhea nak ape. So, tanpa byk soal aku pun sua laa nenen. Tuu dia.. Dhea nenen mcm tak minum susu sehari suntuk. Tp itu perkara biasa bg aku, sbb dhea mmg tak penah puas nenen.. Hahahaha.. =)

Kak Za bgtau aku yg dia ade terdgr dhea sebut NENEN. Aku kerut² dahi, mcm tak caya jek. Lepas dhea nenen, aku pon hangkut dhea balik rumah. Mlmnya, dhea merengek² nak nenen. Pehtu aku mcm dgr dhea sebut "sumething" tp tak clear. Ujung² je aku dgr. Aku tanye dhea sebut ape tu.. Dhea jwb, NYENNN.. Uik? Aku pandang Hubby, Hubby pandang aku balik. Pehtu aku tanya lagi, dhea jwb lagi, NYENNNNNN. Bunyi mcm geram gitu.. Aku tanye lagik, saje nak bg dhea geram.. Hehehe.. Akhirnya dhea sebut NYENYENNNNN! Aku pon sumbat terus nenen. Haa, baru senyap. Dlm pada tu aku senyum lebar sampai ke telinga sbb anak aku dah pandai sebut nenen, wlpon bunyiknyer nyennyenn.. Ahaks!

Seblom tido, dhea sebut lagi nyennyenn. Kali ni siap dhea tunjuk nenen mama ngan jari telunjuk dia yg comeyy tuh.. SAH mmg anak aku dah kenal dah.... ;P

3 comments:

nonie said...

alalala comelnya nyenyenn... anak dara bertuah nonie.. antara 1st word dia bende tu la... tapi "tek" katanya.. bila dah besar sket terus jadi full "t*t*k" dok dgr kitaorang sebut2 agaknya... haha padan muka..

rizza said...

ehhehe

hahhahha sebut nyenyen ok lagi tu..tapi t*t*k tu..hehhehh

sib baik le za ajar hassan sebut "susu"..hhe mule dia sebut "ushu..ushu" sekrg nidah leh sebut "susu" tu nak menyusu le..hehhe...

Sya said...

nonie & rizza,

mula² dlu sya ajo "tek" gak.. tp terpk plak, klu dhea dh pandai ckp esok mampuih malu klu dhea nangis² nak t*t*k gak kt public... tu yg tuko nenen.. so, kira selamat ler sket.. hahahaha =)