Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, July 26, 2007

Tentang dhea

Assalamualaikum....! Haluuuuuuuu everybody.. =)

Dah berapa hari aku tak sempat nak tulih blog. Bz sungguh nampaknye. Hahaha....padan muka aku!

Ape aku nak story arini ekk... Haaa! Semlm anak aku yg sorang tu jatuh tersungkuq kat rumah bbsitter dia. Mengikut cerita drp pihak bbsitter dhea ni laa kan, dhea jatuh tersungkuqqq sbb dia asyik nak angkat buaian dia tuh. Tgh dok eksen angkat² kaki buaian yg segiempat tu, tetiba kaki dhea tersangkut & jatuh laa tersembam. Pehtu apelagi, nangis sakan laa. Luka skit bibir atas dhea. Kata akak tu, dhea skrg ni lasak giler. Dah laa lasak, kuat merajuk pulak tu. Bila dah merajuk tu siap ngamuk golek² kat lantai lagi. Klu berebut menan dgn Amsyar (anak nurse), tak bole tidak dia nak jugak. Bila tak dpt tu yg ngamuk sakan tuh. Ikut perangai sapa laa tuh. Si Amsyar plak rilek je sambung main. Alahaiiii anak mama nih....

Korang rasa aku percaya ke dgn ceritera bbsitter dhea tuh..?! Aku percaya laa jugak wlpon tak 100%. Sbbnya kat rumah pon dhea mcm tu jugak. Cumanya klu kat rumah tu takde ler dhea berebut menan, sbb takde sape pon yg nakkan menan dhea tu. Keh keh keh... Back to kisah dhea jatuh tersungkuqq... Memula tu aku mcm nak marah laa jugak. Tp aku sempat ler pikir balik masa tu, klu aku marah pon bkn bole hilangkan kesan lebam kat bibir dhea tuh. Akak tu dah inform kat aku pasal insiden tu pon aku rasa dah cukup baik dah. Awal² dlu aku mmg dah pesan kat bbsitter dhea ni, klu ade pape berlaku kat dhea PLEASEEEE laa inform aku. Aku bkn nak marah dia pon. At least, aku bole laa bwk anak aku gi klinik ke hape ke kan.. Aku pon ade laa story sesikit kisah² bdk² yg mati mengejut sbb bdk tu jatuh & bbsitter takut nak inform pd parents. Skrg ni pulak time dhea tgh nak melasak. Dah tentu ada jatuh² punya kan.. Takpa laa, biar dhea belajar erti sakit sikit. Jatuh biasa² tu aku tak kisah sgt, sbb kat rumah pon dhea sllu gak jatuh.. Hahahaha.. Yg LUAR BIASA tu yg nak kena monitor tuhhh.... Ishh, simpang malaikat 44. Semoga anak aku sentiasa dlm lindungan ALLAH s.w.t. Amin.

Skrg ni bila dhea berak, dia akan rasa geli & cepat² pi kat aku or sesape laa yg ade dkt dgn dia. Pastu dhea akan tunjuk diaper dia & say "Eeiiikkkk!". Bila kita wat tatau jek, dhea akan tarik² tgn kita tunjuk kat diaper dia & say "Eikk eeiiikkkkk!". Hahaha... Drp nada bunyi tu je aku dah bole tau yg dhea geram bila kita wat dek je. Ni mesti sbb kes kena berak² seblom tu. Ye laa, time tu kan aku kerap tukarkan diaper dia setiap kali dhea berak. Tu yg skrg ni geli geleman je bon² dia bila kita lmbt tukarkan diaper. Satu perkembangan yg sihat tuh. Tak lama lagi bole ler aku wat potty training kots. Bole jimat duit beli diaper. Hahahaha.....kedukut btol laa aku nih. ;P

Ok laa, aku nak balik dah. Penat seyy arini. Ngadap drwg yg ntah pape dr pg sampai ke ptg ni hah. Sampaikan air favourite aku pon ptg ni baru sempat nak buat. Cehhs! Roti yg aku bwk dr rumah pg td pon ade lagi sekeping ni hah. Dah takde selera aku nak mkn. Lately mmg aku letih giler. Baju utk aku lipat pon dah semakin bertambah jumlahnye. Dgn dhea yg asyik dok melenting-lenting tak reti diam. Pastu dgn keje aku yg semakin melambak tak hingat. Balik keje pon asyik lambat je kan. Kelmarin aku sambung lg wat drwg tu kat umah sampai pukul 3pg. Perghhh! Esoknya aku bedal pearl kacip fatimah choco 2 paket sbb nak tahan ngantok punya pasal. Arrgghhh! Tatau mana satu aku nak buat dlu ni weihhh....!

Eh, kay ar.. Makin panjang pulak karya tulisan aku harini. Wassalam..

3 comments:

Fid said...

sya
dhea dah pandai buat ulang tayang tak?akif le ni dah tau buat ulang tayang kalau dilaporkan jatuh boleh minta dilakonkan semula.....

Sya said...

fid,
dhea tak reti lagi kots wat ulang tayang.. baguih ler fid akif dh terer ulang tayang.. bule ko korek² rahsia masa dia kat skool.. mana laa tau dia kena buli ke kan.. ke akif yg buli bdk lain? hahahaha.. mcm² daaa...

rizza said...

heheh
hassan pun sama fid..leh buat ulang taynag kalau jatuh ke terkena ape ke..hehe

sya ok le dia dah leh rase berak tu..ko ajar dia sebut...dhea berak!!!..
heh hassan berak memang dah leh kat tandas da..cuma kencing je lum train abis..tgh2 musim sejuk ni jenuh kang 10x pi tandas..parah..heheh
tapi berak memang dia sendiri dah pandai cakap.."hassan berak"....hehh