Resepi ikan/ayam percik
- perap ikan/ayam dengan garam + kunyit.pastu bakar
- kisar cili kering, bawang besar, bawang putih, halia,lengkuas,kunyit,belacan (x letak x per)
- tumis bahan kisar sampai wangi
- tambah santan, serai yg diketuk,asam keping,gula melaka,garam secukup rasa
- kalau rasa pekat,tambah air skit
- dah masak kuah percik, siramkan pada ikan/ayam pastu bakar sekejap lagi sekali
taraaaaa dah masak percik korang.
** Resepi ni aku copy paste je dr blog Farah aka mama225... Mcm sedap jek kan.. Nak nak bulan pose nih.. Ape aje yg tak sedap, semuanyaaa pon sodappp!! ;P
Btw, aku nak mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak.. Semoga puasa kali ini dipermudahkan esp utk ibu-ibu yg menyusukan anak dgn SUSUIBU.. Mommy bulehhh..!! ;)
Thursday, September 4, 2008
copy & paste
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
beb...walau pon lambat..still i wanna wish u Eid Mubarak! selamat menjalani ibadah posa tahun ni dgn tabah hati..dan semoga bekalan susu juga melimpah ruah..ihiks ;p
eid mubarak to u too za!!
tocey tocey... mmg harap sgt susu ku melimpah ruah.. stok dh kritikal dh ni beb...
btw, ko due biler haa??
Post a Comment