Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, September 4, 2008

copy & paste

Resepi ikan/ayam percik

- perap ikan/ayam dengan garam + kunyit.pastu bakar
- kisar cili kering, bawang besar, bawang putih, halia,lengkuas,kunyit,belacan (x letak x per)
- tumis bahan kisar sampai wangi
- tambah santan, serai yg diketuk,asam keping,gula melaka,garam secukup rasa
- kalau rasa pekat,tambah air skit
- dah masak kuah percik, siramkan pada ikan/ayam pastu bakar sekejap lagi sekali
taraaaaa dah masak percik korang.

** Resepi ni aku copy paste je dr blog Farah aka mama225... Mcm sedap jek kan.. Nak nak bulan pose nih.. Ape aje yg tak sedap, semuanyaaa pon sodappp!! ;P


Btw, aku nak mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak.. Semoga puasa kali ini dipermudahkan esp utk ibu-ibu yg menyusukan anak dgn SUSUIBU.. Mommy bulehhh..!! ;)

2 comments:

Anonymous said...

beb...walau pon lambat..still i wanna wish u Eid Mubarak! selamat menjalani ibadah posa tahun ni dgn tabah hati..dan semoga bekalan susu juga melimpah ruah..ihiks ;p

mamaDhea said...

eid mubarak to u too za!!

tocey tocey... mmg harap sgt susu ku melimpah ruah.. stok dh kritikal dh ni beb...

btw, ko due biler haa??