Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Friday, September 26, 2008

-ve dua belas!!!

Hmm.. Raya tak jauh lagi nampaknyerr. Just around the corner kan.. Sure korang sume excited nak balik beraya. Esp. 1st-time-mom kan kan kan.... ;P

Ala, aku dlu pon merasai perasaan yg sama. Masatu, nak beli ape aje utk anakku yg baru seorang ittew.. Mak bapak tak kisah sgt. Tp skrg ni aku bukan 1st-time-mom lagi dah. Anak dah 2 dah weih... Bajet dah bertambah laa gamaknyerr kan.. Baju kurung ok laa, awal-awal lagi dah tempah dah.. Yg lain nak beli kena tgk bajet dlu. Nak pulak skrg ni harga barang mak oiii.. Boleh juling biji mata mak nengokkan.. Gaji mak menten je.. Bonus?? Huhuhu.. Sedih ar citer pasal bonus....

Sebenarnyer post arini nak cerita pasal NEGATIF. Apenyerr yg -ve nih?? Hahaha... Utk pengetahuan korang semua, cuti tahun aku dah -ve. Bkn -1, bkn -2. Tapi -12 hokkeyyy.. ;P

Hari Selasa lepas aku apply cuti raya. Sehari je, Jumaat 03/10/2008. Lepas tu, aku dpt note drp bos aku...


Sya*****,

You may got for your Raya leave. But, from now you have to get your leave entitlement before you can take anymore leave.

Mr. QSK


Heeee..... Bos aku geleng kepala bila tgk balance cuti thn aku. Tu pon sib baik laa majoriti staff Melayu. Dpt laa jugak aku cuti raya. Klu majoriti bkn Melayu, agak-agak korang dpt ke aku cuti raya thn ni??? Sendiri mau ingat laa... ;P

Aku kehabisan cuti thn ni masa preggykan si Hadif lerr.. Esp. masa baru 3-4 bln preggy. Dgn peningnyer, pitamnyer, HB low laa, BP low laa... Eiii, mcm-mcm laa masatu! Tp alhamdulillah, selamat juga anak aku ittew dilahirkan ke dunia ini..

So, korang bape hari cuti raya??

;)

7 comments:

Ms Lola said...

AKu 3 haghi jah. Hari Senin depannya tu aku naik lah.

Selamat Hari Raya, Sya!

mamaDhea said...

Hehe.. Ok laa tuh...

Selamat Hari Raya juga utk ko mimi...

::Umi Sufira:: said...

Kiter, 2.5 hari...habis banyak masa tambah cuti seminggu bersalinkan sufia..har har har...belum negatif lagi ler..

Mummy HnH said...

sya, ingatkan minus berat badan sepanjang puasa tadi (-12 kg).. heheh.. rupenya minus cuti.. lps nih, xleh cuti lg lah yer... orait laa tue, cuti 3 hari leh smbg ke weekend...

NUR said...

selamat hari raya mamadhea..yezza budget bertambah gittew...tp setiap anak ada rezeki masing2...

Maaf Zahir Batin..

arina said...

hoh! dahsyatnya sya!! anyway, akak pun tak tau akak punya tinggal berapa. mau kang kena tolak gaji hahahaha! harus ku fire itu HR kalau buat camtuh!

selamat hari raya, MZB!

mamaDhea said...

korang..

cmane ler tak negatiff.. aku keje cni dh 5thn.. tp entitlement 14hari je sethn.. mana cukuppppp.. ;P

tunggu keje seploh thn b aru dpt 21 hari.. phewww!!

anyway, selamat hari raya utk kawan-kawanku semua.. MZB jugak okie... ;)

p/s: ok gak MZB tu sis ana.. hahaha.. singkat tp padat!