Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, August 30, 2007

Yeay yeayy! Ayah balik...

Hehehe....gumbiranya hati. Ape taknye, org yg dinanti² akhirnya telah kembali. Hmm, actually Hubby dah balik dah hari Ahad mlm aritu. Tp lewat jugaklah sampai rumah. Masa Hubby sampai, aku tgh tidokan dhea kat bilik atas. Biasalah dhea, klu dah nyennyenn mmg susah nak lepas. Selagi tak lena, mmg tak bole nak lepas.. Hubby pulak tertinggal kunci rumah. Tetiba je aku dpt panggilan kecemasan drp Hubby. Hikk..hik... rupanya Hubby dah terpacak kat depan pintu.. Nak tanak terpaksa laa aku cabut gak nyennyenn dhea.. Ouchh!!

Mlm tu aku takde laa masak spesial pon sbb Hubby dah mkn kat kem skali. So, lepas berkemas sket² kami pon masuk tido... Esok pgnya, lepas Subuh lagi Hubby dah gerak semula ke Kluang. Sian Hubby, wlpon badan letih lagi tp tugas tetap diutamakan. Dan pagi tu dhea tak dpt pon jumpa ayah sbb masa Hubby pegi dhea tak bgn lagik...

Isnin, 27hb Ogos 07
Ptgnya aku call Hubby. Tanya samada Hubby balik ke tidak haritu. Then Hubby kata dia akan balik, tp lewat sket sampai rumah. Dah terlanjur call tu, aku tanya skali Hubby nak makan ape utk dinner nanti. Hehehehe....Hubby aku ni simple je & lauk paling dia suka skali ialah "sambal tumis". Tak kisah laa ayam / ikan / telo or even ikan bilis.. Dan utk haritu Hubby request "ikan sambal"..

Yeahh...Mlm tu aku masak mcm biasa laa. Cumanya kali ni ade xtra lauk iaitu "Ikan Masak Sambal" as requested by Hubby. So, mlm tu Hubby balik dlm kul 10mlm. Lepas mandi sume baru mkn. Bukan main berselera lagi Hubby mengadap makanan feveret dia tuh. At least tak sia² laa aku berperang ngan dhea kat dapo mlm tu. Hahahaha... Aku pon mkn skali, saje nak teman Hubby. Kebetulan dhea pon dah nyenyak tido..

Sian dhea, wlpon dah 2 mlm ayah tido kat rumah dhea still tak dpt tatap wajah ayah lagi. Esok pgnya pulak, Hubby terlambat bgn sbb silap set jam loceng. Ekekeke.. So, Hubby decided nak masuk keje tghari je.. Pagi tu bila dhea bgn, dhea surprised sbb ayah ade kat sebelah. Hehehehe...Aku plak masa tu baru nak masuk bilik air, nak mandi. Ape yg menyentuh hati aku ketika tu..... Dhea bgn dan baring kat sebelah ayah dia. Hubby masa tu tgh baring ngiring ngadap ke dinding. Dhea pon cam geram je bila ayah tak respon. So, dhea duduk & kiss kiss kiss ayah.. Satu muka ayah dhea kiss & ntah bape kali dhea kiss aku pon tak perasan.. Tp Hubby masa tu mcm mamai gitu bila dhea dok kiss muka dia. Lgpon letih berjalan aritu tak hilang lagik kan.. So, respon mcm kurang baik laa. Yg kelakarnya pulak, lepas ayah tak bg respon seperti yg dhea inginkan...maka digegetnya hidung ayah... Kahkahkahkahkah....... Hah, baru terbeliak mata ayah... Padan muka ayah! ;P

Pagi tu, ayah yg mandikan dhea.. Sukanya dhea.. Sian dhea, rindu sgt kat ayah.... Bila tiba masa mama nak hantar gi rumah bbsitter, dhea nangis² tanak duduk dlm carseat. Tp lepas ayah pujuk² sket baru ler ok mcm biasa.. Hmm... Mmg sah laa dhea rindukan ayah, cumanya dhea tak pandai nak ckp lagik. Perasaan rindu tu dhea express melalui perbuatan dia......... Mama tau dhea rindu sbb mama pon rindu gakkkkkk! Ahakks... ;P

Hari Selasanya ayah tak balik sbb duty mlm. Sampai laa harini. Ayah kata maybe ayah balik mlm ni ataupon esok pagi. Bole laa kita spend more time dgn ayah hujung minggu ni... Lagipon dah lama tak bwk dhea jalan.. Kan dhea kan.... Ngee.... ;)

2 comments:

Camiseta Personalizada said...
This comment has been removed by a blog administrator.
rizza said...

ni mama dia yg lebih rindu ni..hehhehe
cian dia ..takpe la ..dia anak yg aktif ..cam ayah dia kan...
take care!!