Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, August 23, 2007

Kami merindui mu...


Assalamualaikum..

Dah beberapa hari rasa nak tulih blog, tp tak berkesempatan. Harini bos meeting dr pg sampai ke ptg. Hehehe...bole laa curi masa sket tulih blog. Harini aku puasa. Hehehe....pose ganti ler. Badan letey jek rasa. Actually klu harini aku berjaya, masuk laa 3 hari... Dah nak dekat Ramadhan baru laa kalut nak ganti pose sume. Padan muka aku... ;P

Nampaknya sudah 2 minggu Hubby takde. Ke mana? Hmm, sempena Merdeka Month ni Hubby & frens ada aktiviti "jln sambil kawad" drp Johor sampai ke Putrajaya. Cmane tuh??!!! Diorang akan kawad dr satu check-point ke satu check-point. Pastu ptgnya ade trak yg akan dtg amik diorang utk balik ke kem terdekat utk tido. Takkan ler diorang yg seramai 300 org tu nak tido terabur kat tepi jln plak kan. Esok pgnya pulak, mereka akan dihantar semula ke check-point terakhir hari sebelomnya & continue "jln sambil kawad". Siap ngan drum-beat lagi tuh.. ;)

Adalah aku tanya kat Hubby, ape motif aktiviti tu dibuat. Pada pandangan aku mcm takde pekdah je.. Then Hubby aku jwb senang je, "Kerajaan kita kan byk duit...". Hee.. Yg jadik mangsanya, kami laa. Terpaksa berpisah berminggu-minggu dgn suami terchenta. Begini laa nasib seorang isteri Perwira Negara. Chewahhh....

Sememangnya aku ngan dhea tersangat-sangat laa rindukan Hubby. Dhea pon, asal mlm nak tido mula laa cari "Ayah ayah ayahhh..". Tugas aku mcm biasa laa, bgtau kat dhea, "Ayah work.. Dhea dgn mama je.. Nanti ayah balik ok..". Tp nanti dhea akan jwb "AYAHHHHHH...". Uuwwaaaaaaaaaaaa...lagi ler menambahkan kerinduan aku.. Tetiap mlm klu Hubby call, aku pass henpon kat dhea. Nanti depa "berbual" laa 2 beranak, sambil² tu aku pon tumpang dgr skali. Selalunya Hubby tanya, "Dhea wat ape tu..?". Then, dhea jwb "Mamam..". Ape saje soalan Hubby, dhea jwb "mamam". Takpon dhea wat bunyi cat..dog..tiger.. Hahahahaha.... Dhea blom pandai ckp lagi laa. Cuma certain words je dhea dah bole sebut dgn jelas..

Ni ada kisah dlm keta, semlm masa on day way balik dr umah bbsitter..

Mama: Dhea ikut mama ckp tau.. MAMA.. (sambil drive)
Dhea: MAMAAA... (dhea sebut sambil bdn lenggok² ikut rentak lagu..)
Mama: AYAH..
Dhea: AYAHHH...
Mama: ATOK..
Dhea: TOK TOKKK... (yg ni dhea tak pandai sebut btol lagik..)
Mama: NENEK..
Dhea: NYENYEKKK... (silap² bole jadik nyennyenn..)
Mama: DHEA..
Dhea: AYEEEE..... (kuang3x....)

Dhea blom pandai sebut nama sendiri lagi. Ada masanya bila aku sebut "Dhea Suraya mana..?".. Dhea angkat tgn & jwb "Ayeee...". Hahahahaha... Nasib baik ler ade dhea kan.. Klu tak... hmm...

Kesimpulannya kali ni, aku mmg rindu giler babashhh kat Hubby... Seblom ni tak penah pon camni. Ye ke tak penah?!! Hehehehehe....cover line beb... ;P

1 comment:

momidanial said...

ihiks..sya..syahdu nyer aku baca rintihan hati korang dua beranak ni..sabar larr yea...besar pahala jadi isteri yg setia menanti weih! hehehe..(aku ni pandai ckp jek..tang kena part btg idung aku sendiri..mau meroyan beb...ngehngengeh ;p)
p/s: skrg musim tgh `bulan mengambang' kot weih? ihiks ;p