Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Friday, August 10, 2007

Ku kuciwa...


Semlm aku cuti. Gi interview keje. Ntah ape aku merapu kat dlm meeting room semlm. Hahahahaha... Klu aku berjaya di"short-list"kan, aku akan dipanggil utk 2nd interview on Monday, next week. Tp sampai skrg ni aku tak dpt pon call mengatakan aku berjaya. So, faham² sendirikkk laa kan.. Huuwwaaaaaaaaaaaaa.... Sedey gak ni.. Aku sebenarnya dah rasa tak best ngan keje aku yg skrg ni. Bkn baru skrg aku rasa, tp dah bbrp bulan gak laa. Pulak tu skrg aku dah dok kat site. Lg laa aku tensi..

Huk..huk.. Ku kucciwaaa... Aku semmgnya mengharapkan interview kali ni berjaya. Benefit yg company tu offer pon byk. Bkn byk lagi, tp tersgt laa byk. TETAPI...sebaliknya pula yg jadik. Mungkin rezki aku masih di SERUMPUN! Ni kes nak pujuk hati aku yg sdg lara je nih. Takpe laa... Aku akan terus cuba & cuba lagik...

Gud luck to myself....

4 comments:

momidanial said...

sya,
ihiks..patut larr...ko nak tukar keje rupanyer ek? naper weih? tak best ke keje dgn para SANG sekalian tu weih? ngeeeee.... ;p

p/s: ko nak apply post apa? mana tau aku bleh forward contact kengkawan atau client aku kat ko ker?

Sya said...

momidanial,

best ke ek? aku tatau ler best ke tak keje ngan para SANG kat cni.. kdg aku hepi, kdg aku tensi.. tp sllunya mmg aku tensi.. nak pulak keje yg aku buat ni mcm terpaksa..

weih...ko nk tlg aku eh? aku tersgt² laa berterima kasihhh.. utk pengetahuan ko aku ade dip in IT.. skrg ni tgh further study wat deg sains komp. so, ko rasa post ape yg sesuai? aku tak kisah mula dr bwh as long keje tu bersangkutan ngan edu backgrnd aku.. sbbnya aku nak escape practical for deg aku tuh.. klu kita dh keje line yg sama, bole transfer krdt jek.. hehehehe.. cepat sket aku grad.. disamping tu aku dpt keje yg sesuaiiiii....

wahhh.. byk plak permintaan aku... ;P

momidanial said...

sya,
oooOooo...ko line IT ngan science comp larr eks..aku ingat ko line designer (Architect or Lscp Arch)..sbb aku baca nature works ko mcm kena buat drwgs dan design jek sblm ni...ngeee..mak salah paham larr kot...btw,akan ku war2 kan pd kengkawan yg nak cari org IT dan Scince Comp yea.....happy searching in meantime beb!

p/s: sbb mostly kengkawan aku yg bukak opis sendiri sumenyer line mcm haku...designer punyer line...tp nanti aku try yea....

Sya said...

hehehe... itulah sebenarnya yg berlaku ke atas dirikuuu... aku wat keje aku skrg ni tanpa basic pape pon.. kiranya mcm bidan terjun laa gitu.. harapkan belas ehsan org lain, klu² sudi nak ajo.. klu tak, melopong je laa aku ngadap pc aku ni hah.. tu yg zoom in zoom out dr pg sampai ke ptg tuh.. ekekekeke..

apepon aku berterima kasih laa pd ko yg sudi hulurkan bantuan, ringankan beban..... I lap u laa.. hehehehe ;)