Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Monday, September 3, 2007

Our #2...

First of all, aku nak wish Happy Merdeka! utk Negaraku Terchenta..

Erm.. direct to the point jek laa eh.. Pg Jumaat yg lepas, which is our country 50th Merdeka Day...aku dah buat satu test. Pregnancy test! Well, aku dah beli test kit tu rasanya last week lagi. Itupon atas permintaan ramai (ahakss...perasannn!) drp mommies kat forum faveret aku, Susuibu.com. Hehehe...korang musti excited nak tau resultnye kan.. Hehehe..skali lagi aku perasann..

Resultnya...korang tgk ler sendiri gambo kat bwh ni...


Pg tu aku mcm blurr jek kan.. Bkn la bermaksud aku tak suka. Cuma terkejut je.. Klu dikira balik mmg period aku bln ni dah lewat lebih kurang 2minggu++. Hmm, apepon aku bersyukur.. Alhamdulillah..

So, haritu aku excited ler nak bgtau Hubby tersayang. Sehari suntuk aku cuba contact dia tp hampehh.. Mula laa aku hangin..

Tghari esoknya baru Hubby aku balik. Aku pulak masa tu dah siap nak gi kelas. Dhea pon aku dah hantar rumah bbsitter. Seblom pegi tu, sempat laa aku tanya Hubby ke mana dia menghilang semlm. Ooo..rupanya Hubby ikut member wat part-time.. Then aku pon khabarkan laa berita gumbira tu pd Hubby... Muka Hubby yg letih tu terus bertukar jadi ceria. Senyum pon lebar je sampai telinga...

Hmm, mungkin ini rezeki kami. Seperti yg kami nanti-nantikan.. Alhamdulillah.. Semoga kehamilan kali ini berjln dgn baik.. DAN, aku harap aku dpt tunaikan niat aku utk "BREASTFEED" #2 ni nanti.... Itulah hajat yg aku tanam since aku aware ttg breastfeeding nih..... =)

8 comments:

anamiraa said...

tahniah sya! bestnya nak dapat baby lagi.. hopefully semuanya selamat throughout the pregnancy!!

Fid said...

tahniah.....
dhea dah nak jadi kakak ya...

wanie said...

tahniah...best nye pregnant lagi..dhea dah nak jadi kakak dah

Sya said...

anamiraa,
huhuhu...
mekasihh.... mekasihh....
tu laa.. harap² sumenya ok laa..
n klu bole biar takde morning sickness.. hehehe... bole ek request camtu..

fid & wanie,
mekasihhh..

tu laa.. tgh risau gak nih.. cmane laa dhea nak jadik kakak.. ganasnye ya ampun anak dara ku yg sorang tuh...

momidanial said...

sya!!!!!!!!!!!!
omg! im damn happy for u...a huge congratulations to u!!!! wah..sume org pon tgh preggy skrg ni...haku jugak yg takde rejeki lagi nmpknyer...heeeeeeee
btw,enjoy ur pregnancy ya...
p/s:tgh musim `mengawan' kot skrg ni eks...rata2 pon aku dpt news kengkawan preggy ;p haku jugak yg `mengawan' takdek hasil..uhuks!

rizza said...

tahniah sekali lagi..

Bonda^Aina said...

Tahniah Sya...seronok dgr u pregnant....mesti Dhea seronok kan?laki aku dah bagi hint..tapi aku pulak kater tunggu dulu...tapi seronok kalo peggy lagi kan....:-)enjoy your beautiful moment Sya!!!

Sya said...

momidanial,
hehehe... tenkiu tenkiu...
ko tu aku rasa kena tuka position kot baru melekat... kuang3x

rizza,
tenkiu sis...

bonda^aina,
hehe... mekasihh..
kita tak kisah, tp hubby klu bole nak cepat.. hahaha..

Dhea tak paham lagik kot.. tp dah bole nmpk ler dhea ni syg ngan bdk lain klu kat umah bbsitter dia tu..
cumanya cara dhea express syg tu ganasss sgt ler pulak.. risau mak..