Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, September 25, 2007

#2 1st check-up!

Salam..

Rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuunyerr.. Hehehe..

Ish ish..lamanya aku tak jenguk blog aku nih. Tak byk aku nak story sbb sumenya berjln mcm biasa. Kecuali, skrg ni BULAN RAMADHAN. So, aktiviti makan tghari diganti dgn aktiviti melelapkan mata.....

Semlm aku pegi 1st check-up utk #2. Sian aku, pegi sorang² jek. Maklum ler, tgh krisis ngan Hubby. Seblom tu puas laa aku fikir, kali ni nak check-up kat mana pulak. Fikir punya fikir, akhirnya ke CSM jugak aku drive. Hahaha...wat penat je fikir. Memandangkan rekod aku pon mmg dah sedia ada kat ctu, maka aku tak perlu laa amik darah lagi. Just scan mcm biasa aje. Seronot pulak aku tgk #2 kat monitor..

Mcm biasa laa Dr. akan ukur size baby sume kan.. Yg kelakarnya, baby aku kali ni bole tahan aktif gak. Asyik dok melompat-lompat. Sampaikan Dr. sendiri ckp, "Kenapa baby awk asyik lompat-lompat nih? Susah saya nak ukur size dia..?".. Hahahaha..... Aku tatau nak komen ape. Bukan ler baby aku tu melompat mcm kita lompat ni hah. Tp bdn dia asyik dok melambung-lambung. Tu yg susah nak ukur.. Aku tgk muka Dr. tu pon mcm geram jek kan.. Hik hik..

Klu ikut pd gambar baby yg Dr. print, baby aku dah masuk 10 minggu 3 hari. Saiz baby 35mm. Dah nampak ler kaki tgn baby aku bergerak-gerak. Jantina tak nampak lagi, lgpon awal sgt nak kesan kan.. Edd kali ni dijangka 18 April 2008. Based from my prev. pregnancy, mungkin aku bersalin awal seminggu kots.. ALAMAK!! Dhea blom pon masuk 2 thn lagik. Ingatkan nak celebrate 2nd birthday dhea thn depan, since thn ni kami tak buat celebration pon utk 1st birthday dhea.. Hmm.. Takpe takpe, akan mama & ayah fikirkan jln terbaik. Don't worry sayang... There'll be sumething "special" for you dear...

1 comment:

Bonda^Aina said...

Selamat Hari Raya Sha,maaf zahir batin ,semoga ceria menyambung syawal nie ngan baby dalam perut tu



salam aidilfitri
Roha aka mamaaina n da family