Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Monday, September 7, 2009

Tiada idea

atau tiada mood. :D

Banyak cerita sebenarnya yg nak dikongsi dgn kawan² blog. Tapi.. tu laa.. Takpe, meh citer sket ek..

1 Sept haritu, aku bleeding. Dulu masa 2nd time preggy pon penah bleeding gak. Tp, tidak banyak mana. Secalit dua gitu je.. Kalini, hmm.. Teruk sikit sbb semalaman aku terpaksa pakai pad dan pad tu penuh. Takde langsung ruang kaler putih.. Masa mandi pon meleleh je kat celah² kangkang kaki.. Ngeri aku tgk..

So, esok paginya terus ke klinik. Hubby terpaksa amik EL lagi. Kesian Hubby.. Sejak aku preggy ni ntah berapa kali dia dok EL.. Mulanya, malam tu Hubby dah ajak gi hospital. Tapi, aku tolak sebab time tu dah terbayang dah ape yg misi² hospital tu akan buat. Lagipon, takde plak rasa sakit pape. Sakit belakang/pinggang je laa pon..

Sampai klinik, gynae terus soh baring utk scan. Nampak laa baby aku tu melambai-lambai dengan aktif sekali.. Phewh! Lega... Seblm tu, masa sahur aku ada bgtau mak pasal bleeding tu. Then mak aku dah risau takut² keguguran ke hape ke kan.. AKu seblm tu elok je tak fikir pape, terus risau..

All in all, gynae kata maybe sebab uri aku ke bawah sgt. Then, haritu pon aku agak melasak jugak pegi bazaar.. So, dapat laa MC sehari, sekali dgn ubat utk kuatkan rahim. Gynae scan je, takde buat pape pon. Selamat.. Tp, klu jadi kali ke-2, gynae kata baru dia akan check rahim.. Uhh.. Harap² tak jadik laa..

Oklah, sekian saja laporan aku kali ini..




13 comments:

Intan @ mama ammar said...

Hi, Thankgod tak jadi apa2. Pls take care of yrself...

~Yu.Es~ said...

Sha, hopefully nothing serious...adik aku pun baru peknen asyik dok bleeding banyak macam ko tuh....sian dia...(and ko skali)

Mama Adib said...

take care dear jangan lasak-lasak.
Semoga ko n bb selamat

MommyDania said...

yeap..jgn lasak2 meredah param. take care.

♥Hernee Nazir♥ said...

hrp2 xde ape2 ek..

Ms Lola said...

KO,... jgn lasak sgt........ aku pulak yg seriau

Umi Nawfal said...

ish.. ngeri pulak.. toksah ler nak merayau² yek cik sya.. sila duduk diam²..

fauzi-maya said...

weyhh sya.. ko take care k.. jgnlaa lasak sgt...

YatieJay said...

Semoga semuanya ok...Jgn lasak2 sangat

Fid said...

sya wehhh
silalah dok diam2 leh??/aku doakan semuanya OK..
ko dok diam2 naa..jgn melasak..anak ko tu kot kalu ponat mau jaga haa..post bg aku kahkahkah

Fid said...

sya wehhh
silalah dok diam2 leh??/aku doakan semuanya OK..
ko dok diam2 naa..jgn melasak..anak ko tu kot kalu ponat mau jaga haa..post bg aku kahkahkah

mirah said...

take care mamadhea..
moga baby sihat je tu..

Zety Zin said...

syukur takde pape. lepas ni jaga diri baik2 tau.