Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, January 6, 2011

Salah faham sahaja

Semalam (hari kedua), sampai sekolah, Dhea tarik mama sekali masuk dlm kelas. :D Kebetulan cikgu berdiri depan pintu, mama pon terus je tanya.


Cikgu, semlm anak saya bgtau yg dia kena berdiri depan pintu toilet. Betul ke cikgu?
Eh, ye ke? Ni mesti cikgu Pamela nih. Cuba tanya kat cikgu tue. *sambil tunjuk cikgu yg dimaksudkan, tengah berdiri kat depan pintu kelas satu lagik*


Owh, semlm diorang ada pertukaran cikgu. So, cikgu kelas Dhea pon tukar jugak.


Selepas bertanyakan itu ini begitu begini, mama assume ape yg Dhea cakap tu hanyalah salah faham aje. Betul cikgu Pamela soh Dhea berdiri toilet. Tp, sebab dia nak pujuk Dhea yg dok menangis tak henti2. Dan kebetulan memang ada tempat duduk yg dekat dengan toilet (mak dah tgk sendiri kelas Dhea dah). Cikgu tue nak soh Dhea dok kat situ tp Dhea refuse utk duduk and keep on crying.. Itu yg jadik kisah "Dhea kena berdiri kat tepi pintu toilet" tue. Alahai kakak Dhea.. :D


Semalam, Dhea nangis lagi masa mama nak balik. Dhea paut kuat2 tangan mama. Nasib baik ada cikgu Hayati tolong peluk Dhea. Mama jadi tak sampai hati nak tinggalkan Dhea mcm tue. Tp, mama tak berani toleh2 belakang lagik dah. Takut hati cair. So, cecepat ajak Hadif keluar dari situ. Jom balik Dif!


Tp, Dhea balik dengan senang hati. Sebab, org pertama yg Dhea nampak lepas turun tangga adalah mama yg kebetulan tgh nak minta timetable. Hubby laa ni yg soh mak tanye if ada timetable etc etc. Anak kita baru masuk kindy la yang. Manade timetable seme. :P


Malam mcm biasa, aktiviti menggodek skoolbag Dhea. Kalini homework Dhea adalah menulis hurup a kecik.  :D Homework kaler2 yg semlm Dhea cakap cikgu dah tanda dan Dhea dpt 2 bintang. Yeay! Mcm malam sebelumnya, kami gilir2 monitor Dhea wat homework sebab mak memang agak tak sabar dlm mengajar budak2 nih. Bila dah siap homework barulah boleh meronggeng main2 ngan adik2. Kan Dhea.. ;)





So, mlm semlm mama story kat nenek cerita disebalik tabir supaya hati nenek senang dan tenang. Owh, nenek siap belikan Dhea biskut untuk bekalan ke skolah sebab Dhea mengadu kat nenek yg kawan dia bawak biskut pegi skolah. Ngeh3x..




2 comments:

kakyong said...

Dhea umur brp tahun yer?

kakyong la ni dah tak antor fikri g sekolah... dia sure buat gimmik keraskan badan x mo masuk kelas kalo ibu yg g antor.. la ni makcik di tolong antorkan, balik atok amik kan...

mamaDhea said...

kak,

dhea baru nak masuk 5 thn.. dhea pon klu sya keje mmg atok anto & amik drp kindy.. ngee~