Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Sunday, January 2, 2011

Alkisah Dhea Suraya Mohd Isa

She's going to be 5 this year. :)




Just now called Hubby untuk bertanyakan perihal sekolah si kakak. Alhamdulillah, segala urusan sudah pon selesai dengan baik.


Rupanya, hari ini ada sesi orientasi (eh, bukan 30hb & 31hb lepas ke?) kat skool Dhea. Sesi memperkenalkan persekitaran sekolah pada bebudak gitu. Hubby kata, Dhea sangat sangat happy dan excited sepanjang sesi orientasi pagi tadi.


As discuss mention before (dlm pesbuk few moms), fees untuk kindy nowadays adalah agak mahal. Mcm kat skool Dhea, every term kena bayar RM490. Setahun ada 2 term. Then, monthly kena jugak bayar RM120. Haaaaa, dah berapa tue adik2 sekelian? Cepat kuarkan kalkulator masing2! :P


Itu baru K1 okeh. K2 nanti tatau plak bape. K1 & K2 ni ala2 tahap 1/2 gitu laa kot.. Huhuhu.. Oh yer, tak silap haku tahun 2012 (kot) sok, kanak2 umo 5 tahun dah diwajibkan masuk kindy. Ye ke?




So, Hubby kata baju2, name tag, stationaries dan buku2 skolah seme dah dapat skali tadi. Balik drp kindy tadik, Dhea terusssssssssss tunjuk kat nenek segala barang2 skolah dia. Hihi.. Siap laa mama balik keje kang, kompem Dhea punggah lagik skali barang2 skolah dia tunjuk kat mama plak.. Yang mama takleh tahan masa dengar Hubby bercerita tadi,


Ma, tau tak size baju kakak baper?
Baper?
Paling besarrrr skali, size XXL..


/omg


Eh eh, awat tetiba mak sebak nih? Dup dap dup dap jantung ku.. Adakah perasaan kita ini sama wahai Pn Ealyie?




3 comments:

maya amir said...

eh die same age dgn airell eh..mak lupe nokss..mmg mahai kindy nowadays.. botaksss kepala weyhhh...heheh happy new year beb

madamoiselleczar said...

beb! masyallah..dah besarnyer Dhea...lama aku tak tgk pic Dhea agaknyer.... dah anak dara beb! :)

mamaDhea said...

maya: sebaya eh? hihi.. mmg botak beb.. ni hadif dah bising2 nak oyah jugak.. huhu

za: beso dah.. dah pandai nak melaram bagai ko tau tak.. hikhikhik... ko tgk lengan dia sama ngan lengan mak dia.. ekekeke..