Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, January 6, 2011

Dhea dan sekolah

Hari pertama which is on Tuesday 4th January 2011, Dhea ke sekolah ditemani Ayah terchenta sebab mama kena keje. Based on true story Hubby, Dhea sangat eksaited nak pegi sekolah. Bangun pagi seawal 6.30pg. Pastu bersiap pakai uniform sekolah dan kasut Pallas Jazznyer. Tak lupa jugak beg galas Princess kaler pepel. Comey!


Owh ya, Hubby telah menjumpai botol air kecik di dlm kc. Maka, diisikan air sukida untuk bekalan anak tersayang.. :)


Waktu persekolahan Dhea bermula kul 7.30pg sampailah 11.00pg. Kami memang pilih sesi pagi supaya senang nak menyiapkan Dhea ke sekolah wlpon terpaksa berkuntau dgn adik2 yg 2 org tu lagi at the same time.


Kul 9pg kol Hubby bertanyakan berita terkini tentang Dhea. Rupanya, anak daraku yg gagah perkasa gebus itu seorang yg penakut. Mula2 elok je duduk kat dlm kelas. Siap pilih tempat duduk paling belakang lagik okeh. Beberapa minit kendian, budak sebelah dia start nangis. Dhea tengok aje. Then, jangkit kat budak sebelah lagik, dan lagik dan lagik.. Last2, dengan Dhea2 skali menangis.. Huhuhuhu :D


Kul 8pg, loceng sekolah berdering. Menandakan ibu bapa dikehendaki balik. Tak dibenarkan tunggu lama2 kat skolah. Nanti budak2 manje minta tunggu hari2. So, Hubby pon baliklah jugak. Sebelum balik tu sempat jugak meninggalkan amanat pada si anak yg sedang menangis ketakutan. Dhea siap paut Ayah kuat2 tak bagi Ayah balik.


It's like, Ayah tunggu atau Dhea balik skali? :D


Nak tanak Ayah tetap kena balik nak. Dhea dok sekolah elok2. Blaja kasik pandai okeh. Make us prouddddddd. :D Selepas dibantu cikgu, pautan dapat dilepaskan dan Ayah balik dengan seribu perasaan. Ye ke bang? :P Hati kena kering kata Hubby.


Kul 11pg, si Ayah dah tercongok depan pagar skolah. Eh, rupanya budak2 ni balik awal arini. Kul 10.30pg dah siap beratur tunggu transport masing2, kata cikgu bertugas. Hubby tercari2 Dhea, dan, nah.. Tu Dhea tengah nangis menunggu Ayah yg lambat tiba.


Lor, nangis lagi?


Balik skolah terus salin baju. Ayah bawak kakak pegi kedai nenek. Dalam keta, kakak dah tertido keletihan.


Mama datang kedai nenek during lunch hour. Tu dia, si kakak masih tido keletihan. Tak dapat intebiu kakak dan2 tu jugak. :D


Alahai anak mama.




5 comments:

madamoiselleczar said...

penyakit menangis ni mmg penyakit berjangkit beb..nak2 musim baru masuk sekolah..hiks...
tp Dhea kira ok lagik..tak la kroniks sgt....tabah gak la...Good girl!
kalu tgk kat tv tu..ada yg golek berguling tarik baju tudung mak pak bagai..rasa kesian pon ada...

mamaDhea said...

tu laa beb.. aku tgk kat tv, alahai kesian..

maya amir said...

betul tu beb..bab nangis ni mmg berjangkit..mcm kite kalau tgk org nangis kat sekolah, mesti rase cikgu garang, school tak best..mcm tulaa kan beb..kekek..tapi oklaa tu beb, baru 1st day.. big appluase to dhea:))yeayyyyy...

Marsha~ said...

aduhai... suasana akan jadi OK kalau takde budak yg nangis.. kalau sorga nangis, sume akan nangis sbb diorg jadi takot.. heuehue.. silap2 esok, aku pun nangis sama.... huhuhuhuhu

mamaDhea said...

maya: tu laa.. mmg berjangkit gamaknyer ek.. huhu

marsha: klu aku yg pi hantaq, silap2 aku pon nangis sama kots.. ahahaha..