Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Monday, November 15, 2010

Weaning him off


Yes, it's HIM.


Tiada yang lain selain budak cengeng encem nie.. :D


Cubaan membuat Peace adalah tidak berjaya.. :P


Setelah kami bersengkang mata serta menahan telinga selama lebih kurang 1 hari 2 malam menjaga nenen, akhirnya malam ke-3 Hadif menunjukkan perkembangan yg positif. Hati memang kena kering kontang sepanjang tempoh itu hokkay..

/sweat

Malam ke-4, kami dah boleh tidur dengan lebih nyenyak sebab Hadif pon dah boleh terima hakikat bahawasanya dia adalah dilarang keras utk menggentel mengempeng memandangkan usia Hadif pon sudah 2 tahun 7 bulan yer puan2..

Cukup2 laa tu, nak oii.. Bagi budak jambu jambul ni pulak ek.. :P







6 comments:

Sayang.Ibu said...

beb...ainin pun dah mula weaning off nyahhhh...huhuhuuu

mamaDhea said...

senang tak beb? hadif susah giler nak wean off.. ni dah cubaan kali ke berapa ntah.. alhamdulillah, berjaya jugak.. huhu..

Zuhaini said...

comelnya anak2 mamadhea :)

maya amir said...

mesti sedih kan?.. ko buat mcm mana? aku sapu nescafe mase time airell dulu.. hehehe

mamaDhea said...

zu: comel ek.. mekasihh..

maya: sapu2 tak jalan beb.. so, aku wat hati kering tak bagi each time dia mintak nenen.. terpaksa laa tahan telinga dengar dia nangis.. sambil tu aku pujuk2 gak laa bgtau dia dah besar etc etc etc.. huhu..

madamoiselleczar said...

dah besar panjang anak2 hang beb :)