Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Monday, November 22, 2010

Last Sunday

I baked this. /sweat

Lorekkan hentam keromo. Kaedahnya? Mak tiru gaya bebas Cikgu Intan. Kata perkakas tak cukup, kan.. :P


Loyang ni tak tau saiz baper. Tapi memang agak besar laa jugak. Di import beli khas drp kedai apek kat Kluang nun. :D


Verdict? Simply marvelous bebeh. /blur


MCB terbaekkk! Kejap2 dok pegi dapo mengendap bukak petiais. :D


Nak cuba? Klik sini untuk resepi sebab mak malas nak tepek. Gracias to TTM kerana sudi berkongsi resepi wlpon kek yang dia buat bantat. :D


Oh ye, mak terpaksa tambah another 10mins untuk bagi lapisan cheese tu btol2 masak. Tak confident pulak bila tengok lapisan cheese masih nampak berkilat dan fragile. Almaklum, oven pon versi klasik. ;)



6 comments:

Sayang.Ibu said...

ahhhh...mmg terbaekkkk nyahhhhhh... a'aaa mmg aku pun bakar extra time sket sbb cheese dia lmbt masak.. tp sedapppppppppp kan bebbbbbb

mamaDhea said...

terbaekkk! ;)

Marsha~ said...

fuyooooo

Madam Bling Bling said...

wow, nampak best..rase nak pegi sekret resepi. anyway, i'm new and can we exchange link. thx!

mamaDhea said...

marsha: fuyyoooo! ;)
mdm BB: hi.. i follow u.. ;)

TopsyTurvyMum said...

Tetiba mak teringinnnn...
kali ni wat betul2 cheese la..bukan cheese olok2..baru tak bantat..lagi boleh eksyennn ekekekeke