Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Monday, December 17, 2007

LION Warehouse Sale!

Morning everybody...

Yessszaaa!! Akhirnya, ade jugak benda nak story dlm blog haku nihhh.. Heh heh heee ;P

Begini kisahnya.... Sabtu lepas aku gi LION Warehouse Sale. Hehe.. Korang tau ke produk² LION nih?? Ecehh.. Klu korang dah tau sekalipon, aku tetap nak listkan jugak.. Ahakss.. Sabun cuci baju TOP & BIO-ZIP, ubat gigi Fresh&White & Kodomo (utk kanak² je), berus gigi Ciptadent, Mandian Shokubutsu & Sabun cuci pinggan (lupa name dia). Ini antara barang yg sale je.. Yg tak sale, aku tak berapa nak tahu laa pulak...

So, weekend aritu mak aku ajak laa pegi sale ni. Aku pon apelagi kan, layannnnn.. Yg kelakarnya, aku ngan cousin aku pegi sampai terpaksa berulang 3x. Sampai laa diorang tutup gate. Ramai pulak yg nak kirim brg. Tu yg sampai berulang. Cehhh!

Aku takde ler memborong sgt. Sesikit je mana yg perlu. Mmg murah ar. Org yg dtg pon ramai gilerr. Nasib baik laa kawasan yg diorang wat sale tu lapang selapang-lapangnya.. Takde laa bersesak sgt. Lupa sekejap yg aku nih tgh preggy. Hahaha....bule gitu!

Mak aku memborong sampai leburr 3rat. Mana taknya, sabun cuci TOP sahaje 15x3kg.. Blom lagi ubat gigi F&W tuh. Sejak tau pasal Year-End Sale LION ni, kitorang mmg borong abis utk stok sethn. Even ubat gigi F&W yg last year beli pon ade lagi 3 kotak saiz besar. Hehehe.... Tp seronok gak skali skala layan sale camni. Cumanya, bila dah balik rumah tu memasing sakit pinggang. Especially aku.. Masa memborong mmg tak hingat donia... Haa, amik kau.. ;P

Yg best lagik, bila dah borong byk ni tentu laa dpt free gift kan.. Mak aku dpt pinggan mangkuk byk gak. Kebetulan corak dia sama dgn yg tahun lepas. Haha... Bertambah lagik laa koleksi pinggan mangkuk mak aku. Lagi, dpt berus gigi kanak² seplastik besar. Hahaha.. Klu tak cantekk gak gigi Dhea, tak tahu ler nak kata hape. Kitorang dpt jugak patung "KAWAIDO" sbb belanja byk.. Aler, patung ni kita bole isi mandian atau liquid handwash tu. Comeyy je.. Berebut org lain nakkan mende alah tu tau..

Kat rumah, aku jugak laa yg kena susun brg² tu sume sbb yg lain sume dah surrender. Aku plak rimas tgk kotak byk² sgt. Sakit mata den. Maka, dgn sukerelanya aku pon duduk lerr ngadap kabinet menyusun brg² tu sume. Bapak aku tlg susun TOP dlm kotak & angkut letak dlm kabinet. Yg lain aku kena settlekan... Pheww!! Penat beb.....tp mcm ada satu kepuasan pulak.. Hahaha.....

1 comment:

madamoiselleczar said...

yahahaha...sonot nyer! shopping spree naaaa ;p