Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Monday, December 24, 2007

Brownie ohh brownie!

Hmm....saje je aku nak masukkan gambar brownies yg aku dah order dgn Mommy's Brownies. Heee....sedap tau korang. Yummy....yummy.....yummilicious..!!

Memula tu saje jek tanya Erna, bole ke wat delivery ke JB. Then Erna kata dia tak keberatan klu aku teringin nak rasa. Rasanya aku pon ade bgtau yg aku ni tgh preggy. Amacam, ok tak alasan aku?? Hehehe.... So, ber"diskus" laa kami thru email. Aku pon mmg jenis byk tanya; which topping yg sodappp la, payment mode la, shipping cost la, etc.... Akhirnya, sampai jugak PARCEL yg ditunggu-tunggu...




Selamat tiba ke destinasi pd 18hb Dis 2007.. Siap bubble wrap lagi tu, seperti yg diiklankan dlm Mommy's Brownies website.. Mmg selamat.....




Ini ler rupenyer brownies tue.. Ade ler senget sana sini sket.. Aku tak kisah pon as long rasa dia mmg superb & yummyyyyy... Kiri: Almond/walnut choc brownie top with pure choc ganache.. Kanan: Almond/walnut choc brownie top with choc drizzle & almond nibs..

Hehehe... For info, brownies tu dah habis dah pon kami bedal. Seminggu lebey sket jek kots. Hubby & Dhea pon suke bangettt...

"Mama, nak ninieee (brownie)..." ;P

My favourite, choc brownie top with choc ganache. Mungkin setgh org akan cepat rasa muak sbb Erna kata half of the ingredient shj mmg cokelet semata, ditambah pulak ngan choc ganache for topping.. Tp tidak bagikuuuuu..... Ahahaha... Planning nak order lagik laa cik Erna oii... Nanti kita email lagik eh....

;)

11 comments:

farah225 said...

sya,kalau cam tu aku boleh order gakla.heheeh.mmg terliuq banget ni.

Sya said...

farah...

bule bule.. bule sgt.. aku suggest ko order lebey, pastu hantar kat aku plak.. ekekeke.. bule gitu ;P

madamoiselleczar said...

muahahaha...mmg shodap! two thumbs up beb! aku melantak sampai sakit kepala..hahahaha...overdose choc daaaaaa.....meningkat kadar hormon haku nyehs! ihiks ;p

p/s:aku pon ingat nak order lagik! huhuhu

rizza said...

amboi2 ..sakan ye korang membedal brownies...
heeh aku kena wat sendiri le gamak nye...hahhhaha

wanie said...

nampak sedap brownies tu...nak kena order gak la ni...

Sya said...

korang sume....

order, jgn tak order....!! utk yg jauh dimata mcm aku ni, klu nak order tu baik order lebey² sket sbb sure korang terkilan bila tgk tupperware tu kejap jek dh kosong...ahahakkk..

za, aku pon rasanya cm dh overdose choc gak nih... tp tak serik laa weihhh... mmg nak kena order lagik.. ritu masa basuh tupperware kosong, aku ckp kt Hubby nak kena order lagik ler yang... geleng paler jek laki aku... ;P

rizza, ko mmg nk kena wat sendiri ler gamaknye... ehehehe... minta erna resepi, rasanya dia ade letak kt fp dia.. takpon ko c&p jek dr blog sis ana... nnti dah jadik letak gambo kt blog ekk... ;)

Marsha a.k.a Yana said...

kau buat aku meleleh ar sya!

Sya said...

marsha,

itu baru ko tgk kt blog aku.. cuba ko gi jengah blog Mommy's Brownies.. ade kt list aku tu hah.. pastu nanti sure basahhh jek kibod ko ngan air liurr..... ekekeke ;)

Fid said...

mmm...tgk gambar pun tau sedap...

eina said...

haha..nampak no tipon ko sya...

Sya said...

;P
nampak ekk... tak pasan plak aku.. punyer laa excited nak paste gambo...