Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, March 29, 2011

Buttermilk Pancake

Resepi adalah digugel. Serius tak ingat kat mana aku cilok resepi ni. It was 3 weeks ago punya aktiviti. So, klu credit to gugel je aci tak? Huhuhu..


Sebelum tue, meh tunjuk gambaq noo. Terpusing2 Gigih haku snap guna webcam tau. :P




Amacam? :P Okeh, resepi aku nak tepek jugaklah sebab dah lupa gugel kat mana kan. So, next time klu aku nak buat lagik buleh gugel blog sendiri ajer.. :D


BUTTERMILK PANCAKE

150gm tepung pancake @ Tepung naik sendiri + 1 sdt BP + 1 sdt SB
100ml buttermilk - boleh cari kat Tesco
1 biji telur saiz sederhana
1 sdb gula
1 sdb melted butter - yg ni optional


Camno nak buek ni jang? Sonang yo.. Aku kan memang pakar klu resepi senang2 nih.. Hahaha..  Sebatikan semua bahan pastu korang masak laa cam lempeng. Klu ada pan yang leper lagik bagus. Aku canai atas kuali jer. Sekali masak tu setengah cawan je sebab pancake ni akan kembang sket tak mcm lempeng..


Bila dah siap canai semua, boleh laa dikapel dengan butter dan madu, macam nie..


Slurrppp!


Last but not least,


The big breakfast Ahli jemaah. :D




2 comments:

Lin Chalo said...

MasyaAllah!! Sedapnyeeee.. Harus la kubuat hujung minggu ini.. :D

mamaDhea said...

hi lin..

memang sedapp.. petang tue sya buat lagik untuk hubby.. licin 3kpg.. buat jgn tak buat.. ;)