Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, August 26, 2009

Cuti Syawal 2009

Kami telah diarahkan untuk submit permohonan cuti Hari Raya Puasa selewat²nya hari ini. Dan, aku telah ditugaskan utk buat list staf² yg bercuti pada hari raya. Cuti yg dibenarkan bermula daripada 17hb Sept 2009 sampailah 25hb Sept 2009. Bukanlah cuti straight 9 hari.. Kena rotate laa jugak.. Samada apply cuti sebelum raya (17hb & 18hb) ataupon selepas raya (23hb - 25hb). Tapi, untuk staf² yg bekerja mengikut shift, terpaksalah keje jugak mcm biasa ikut duty roster yg telah disediakan. Takpelah, korang bujang² lagi kan.. Gaji masyuk tue..

/nobigdeal

Untuk staf² baru, most of us terpaksalah apply cuti sebelum raya termasuklah aku. So, 23hb aku dah kena naik keje dah. Hmm.. Takpe ler, janji dapat gak cuti walaupon sebenarnya tetap kena potong gaji.. Cehh! :P

Tapi ok jugak laa sebab Hubby aku pon cuti sebelum raya. 22hb Hubby mak dah kena paksa keje.. :D So, plan untuk beraya dimana nampaknya masih samar².. Klu nak balik kampung Hubby, tghmlm 16hb (ke dah kira 17hb? :D) tu dah boleh gerak laa. Then, tghmlm 21hb (22hb? :D) tu kitorang dah kena gerak balik JB untuk catch up beraya kat JB pulak. Hmm.. Apepon, kena bawa berbincang dgn Hubby dululah kan..

/hmm

So, korang dah apply cuti raya ke? Cuti dimana tahun ni? Jangan sampai berperang pulak okie.. :D




11 comments:

Mama Adib said...

mak confirmed tak bertekak sbb masing2 berlumba nak balik kelate

tp time pagi raya memang ikut turn jugak.

::Umi Sufira:: said...

aku kulai dulu tahun ni...baru sg besar:P

CY3.5 said...

i tak apply lagi.. tp tahun ni turn raya kat kg si dia.. tahun ganjil adalah di PD.. hehe

Abrahyn said...

salam,
thanks for dropping by at my blog ye :D i dah link you too...
awalnye apply coti...me tak apply pon lagi...huhuhu

Zety Zin said...

tahun ni seremban dulu then baru lah ke cheras. cuti masih belum apply. tak sure lagi nak cuti berapa hari.

lin said...

saya thn ni di perak..tapi cuti bila tu tk pasti..byk isu betul..bos la ngengada soh ada yg standby..huhu

Marsha~ said...

cepatnye dah plan ek??? nasib baik laki aku mmg cuti so takyah nak pening2.. tp cuti aku tinggal sikit leee.. boring betul

lia said...

tahun heaven sbb thn ni belah saya ha3... syok sungguh...

tp amik cuti 2hari jer... cuti da ilek...

farah225 said...

aku tk pyh sebok2 balik kg dah,sbb dah dok kat kampungkan!heheheeh.w/pun sekapal,kitaorg still ada perjanjian.pagi raya rumah saper?tahun rumah mak aku.heehehh.petang gerakla pi umah mak dia.

honeylanz said...

kami sekapal. Trg. cuma thn ni sambut raya at my parent's hse. 2nd day turn rmh PIL lak.rotate mcm tu aja. cuti blom apply lg ;)

nelcyndana said...

aku thn ni raya kat perak. kalau aku sambung kerja tak resign, takde cuti, so raya ketiga dah kena kerja. nasib baik raya hujung minggu.