Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Friday, October 10, 2008

Piknik di Hari Raya.. Buleh?? :P

Date: Sat, 4th Oct 2008 / 4th Syawal
Venue: Wet World, Batu Pahat, Johor...


Punya laa byk makanan... Kuih raye pon ade tau!



Hadif dijaga oleh adik aku sementara mak pak dia melantak seblom menjerumuskan diri ke dlm kolam mandi.. :P



Hahahaha.... SoOOoOOo boyot itteww pewottt eh.. :P Dhea in her own bikini. Dah sethn mama simpan baru muat pakai..





2 gambar di atas adalah antara cubaan mama utk "memberanikan" Dhea dgn air kolam.. Yeay! At last jeritan Dhea "Ayah, jom laa balik!" bertukar menjadi "Dhea nak mandi lagi laa Ayah!!!" :D



Me & Hubs, dedua dah kesejukan melayan kerenah anak-anak.. Oh ye, Hadif pon mandi gak tau. Tp by this time, Hadif dah salin baju & tido (of course lepas kenyang nenen laa kan!). Atok yg tolong tgk²kan Hadif sementara kami laki bini masih sibuk nak berkubang..



Dhea with my big bro & SIL.. Berani-berani-takut jerr Dhea tuh.. :P Mike berdua ni pon bknnyer gheti berenang.. Harap boya jerr laa kan.... Hahahaha..... :P



Yg ni plak cubaan nak mengajar Dhea berenang oleh big bro aku & Hubs.. :P




Sementara org lain sibuk upload gambar raye masing-masing, aku upload dlu gambar-gambar yg tak berkenaan ni ehh. Walaubagaimanapun (perghh!), event ini tetap berlaku di bulan raye.. Hik hik hik!

Kita enjoy! :P

5 comments:

Ealyie said...

kome mmg rockkkkk... ekekeke.. sebenaunyer kan beb, family aku pon penah buat cenggitu dulu. Raya tahun 2006 kalo tak silap..beramai2 beraya kat Sunway Lagoon Theme Park.. hancuss erti raya ek

mamaDhea said...

hahaha..

ok perr.. dah raya ke-4 dah kan.. raya 1-3, mmg beraya sakan ke rumah sanak saudara..

so, raya ke-4 kita enjoyyyyy!

;P

mimielola said...

Wakaka. Shekshinya Dhea pakai bikini! Comel seih....

Mummy HnH said...

zaman skrg nie, org sakan beraya mase raya pertama & ke2 jerr kan... paling dahsyat pon sampai raya ke3... raya ke4 onwards tue dah 'gaya bebas' nyer raya... ekekeke... enjoy, jgn tak enjoyyy!

mamaDhea said...

mimielola,
shekshi tak shekshi laa Dhea tu.. pewot je kedepan lebihh.. ekeke


mummy HnH,
raya pon ade "gaya bebas" ek..

tp mmg btol pon.. raya pertama sampai raya ke2/3 mmg pulun abis raya gi umah sedara mara..

cm family kitorang dr zaman aku kecik mmg camtu laa.. raya ke3/4 onwards mmg berpiknik bagai.. bkn sekeluarga dua, ramai..... kdg tu lebih drp 5bijik kereta berkonvoi beramai-ramai...