Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, October 15, 2008

Hadif milestone *edisi bergambar* ;)

Mula-mula aku mcm nak menjawab je tag oleh mama adib nih. Tp, bila nengokkan pada soalannyerr... Hukhukhuk... Tangguh dlu haa... ;P

So, kali ni aku nak tulih tentang perkembangan Hadif dari awal. Memandangkan hari ini aku terlebih rajin utk meng"upload" gambar. Makanyerr, kita zasss dlu gambar-gambar ini....



Hari pertama dlm dakapan mama...

Hmm.. Soso pure & angelic.. Bau pon wangiiiii je wlpon tak berbedak bagai. Hadif was born on 14th April 2008. Weight 2.99kg (less 0.01kg from his sister).


Selit gambo mak yg kepenatan. Ekekeke... Sempat!!

Selepas 2 minggu...


Sebulan kemudian...

Waaah... Anak mama sudah pandai shennyummmm laa...

2 bulan kemudian...

Hamboi... Makin galak Hadif menyengihhh yerr... ;)

3 bulan kemudian...

Hadif dah kuat sket & boleh tegakkan kepala. Berangan nak duduk jugak tuhh! Tak menyabo laa anakku hai...;)

4 bulan kemudian...

Hadif semakin riang... Tak lekang dgn senyuman dan gelak tawa. Pantang diagah, mengekek-ngekek anakku ittew ketawa. Maka, terserlahlah lesung pipit Hadif yg manisss...


Oh ye, Hadif mula belajar meniarap sendiri masa umo 3bln+ camtu. So, bila dah 4bln ni kira mcm dah masuk stage 2 laa.. Dah bole angkat punggung sendiri & meniarap... ;)

5 bulan kemudian...

Masa ni Hadif mmg dah kenal sgt dgn henpon mama. On je camera, Hadif dah gelak-gelak sakan. Siap wat mimik muka lagi.. So cute hah!

Finally, 6 bulan kemudian...

Erk!! Ape kes dgn anakku ini?? Kuang kuang kuang.... ;P

Ada lagiii...

Hadif dah tumbuh gigi bawah 2btg. Dah start menggeget dah pon time nenen.. Huhuhu.. Org kata anakku ini cepat sgt tumbuh gigi, maka Hadif akan lambat utk pandai berjln. Adakah ITU benar?? Kita tungguuuuuu okie... ;)



Pheww!!! Cukup-cukup laa tue.... ;P

6 comments:

NuRuL DhiA said...

sangat babam la hadif geram rase nk geget peha nye tuh.
cepatnye hadif tumbuh gg, baru 6 bln sudah ade gg. Kagum2.
legging tuh baby boy pun bole pakai yek? igt nk beli tuk my son tp, taktau bole bg baby boy pakai..huhuhu. nmpk cute n shomel

Mummy HnH@arnie said...

wah, lengkap sungguh milestone hadif... dr kecil dah photogenic yer.. bagus2.. heheh...

erk, Hadif dah tumbuh gigi, cik Humaira yg lg 3 hari nak 10 bulan pon masih toothless lagi... kuang kuang kuang...

mamaDhea said...

nurul dhia,
cepat ek?? takpa laa, janji tembam.. hahaha..
oh, legging tu ok ja bb boy pkai.. esp. bb yg baru nk belajar meniarap.. bole cover tang lutut tuuh..


arnie,
lengkap tu tak sgt laa.. ingatkan nk detailkan skali ngan weight.. tp buku kesihatan tu tak bwk.. ekekeke..

saje je mak melayan waktu-waktu boring ngan ngantokk kt ofis ni hahh...

Our Dreams Of Life said...

salam,
comeynya hadif...cepat ek tumbuh gigi..my baby alysha mula tumbuh gigi umo 8 bulan..pastu non stop naik gigi...

wanie said...

comel nye hadif..bam bam...cepat ye hadif tumbuh gigi..irfan dulu nak 10 bulan baru nak keluar sebatang

Marsha~ said...

sya.. masa dia geget masa bf apa kau buat? anak aku suka sangat mengeget. dia belum tumbuh gigi lagi tapi sakitnya tuhan aje yg tahu. keras betul gusi dia.. anak kau tak geget ke sya?