Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Monday, November 26, 2007

Tak habis² dgn kisah sms!!

Last week (21hb) lebih kurang kul 7.24mlm… Aku tgh tunggu Hubby aku kat depan pintu masuk ofis. Tiba² masuk 1 sms ni...

"Woith! Kau xblh blik sndri ker? Tksi xda ke kau ngada2 r!"

Uikk!! Pastu aku pon dgn lajunyer reply..

"kau ni sape??? Ske ati aku laa.. Laki aku!"

Dan.. si peng’sms’ tu reply balik...

"Kau nk thu aku sape pduli aku r kau xpyh taw r.. nie nama nyer pmpuan ngada2 getik sgt"

Pergghhhh!!! Mata aku dah panasssss dah baca sms ni. Pehal plak bdk ni sibuk sgt laki aku amik ke hape ke..! Bknnya aku suruh dia yg dtg amik aku pon. Bodoh!!

Kebetulan masa aku tgh bz mereply sms tu, Hubby aku pon sampai. Parking btol² depan tmpt aku berdiri, terasa cam VIP sekejap. Ahaks! So, aku pon masuk ler dlm keta, mcm biasa bg salam seme.. Cehhh, control marah ni. Muka pon senyum je tgk Hubby sampai. Klu ikutkan marah, mmg masuk je keta aku nak terus tanya Hubby. Tp bila tgk muka Hubby yg letih, tak jadi aku nak tanya. Henpon aku masukkan dlm beg. Tp tak lama tu bunyik lagi, sms masuk. Aku buka, baca & reply. Bahasa si peng’sms’ pon dah start kurang ajar dah. Bkn tu aje, siap bahasa L***h! Ni yg aku malas ni. Aku ni, to be honest laa, mmg tak gheti nak mencarut ke hape ke yg sewaktu dgnya. Serius, aku mmg tak gheti!

Lepas dah 2-3 kali reply sms si psycho (no ni aku save n boh nama tuh..sesuai sgt kan!) ni, Hubby aku tanya sape yg aku dok sms tu. Bz & serius sgt aku mereply. So, ini laa masa yg sesuai nak citer & bertanya kan... Huh!! Pucuk di cita ulam mendatang. Berdasarkan cerita Hubby, dia takde pulak bgtau sesape yg dia nak amik aku balik keje. Lepas siap keje, dia jumpa Sarjan & bgtau nak balik. Itu aje... Kata Hubby aku laa! Tp bole percaya ker?????!! Sbb kepala hotak aku ni dah mula fikir yg bkn² masatu!!

Nak dijadikan cerita lagi, si psycho ni masih tak puas nyakitkan hati aku. Sampai Inbox aku penuh. Dah laa memory henpon murah aku tu kecik je pastu berderet penuh dgn sms bdk psycho tuh. Lastly, aku ckp kt bdk psycho tu klu tak puashati jugak jumpa je aku ataupon direct Hubby aku since dia ckp dia member rapat Hubby kat tempat keje. Aku pon stop reply & gi masak. Hubby plak awal² dah mandi & lepak depan tv. Lor....bole dia tertido depan tv tu!

Lepas dah siap masak seme, aku kejut dia soh makan. Korang tau laa (mane yg tau), aku ni dok ngan family. Ada satu sms tu, bdk psycho ni guna kod semboyan (Hubby aku kan bdk RSD). So, lepas kejut Hubby aku ajak dia dok luar teman aku sidai baju dhea. Saje je wat alasan tuu... Tujuan sebenarnya aku nak tunjukkan sms bdk psycho tu laa. Hubby aku yg tgh mamai ni malas ar nak layan. Aku ni dah laa tgh marah kan, dia wat dek je. Lagi ler bertambah marah aku dibuatnye. So, end up kitorang bergaduh. Besar jugak laa, sampai mak ayah aku perasan cam ade yg tak kena jek antara kitorang...

Mlm tu kat bilik, lebih kurang kul 1 lebih gitu, Hubby pujuk aku yg tgh dok menangis *sob *sob atas katil. Hubby aku ckp esok dia akan siasat hal ni. Dia pon nak tau jugak sape laa bdk psycho yg dah kacau bilau kan rumahtangga kitorang ni...

Sekrg ni Hubby tak dpt cari bdk tu. Dah puas dah tanya member² kat ofis, dia kata laa (again!!)! Tp still tak dpt cari pemilik no tu. OK, TAKPE! So, dgn itu aku decide nak wat polis report. Aku tanya pendapat Hubby, tp Hubby tak kisah. Terpulang kat aku sbb dia malas nak besar²kan hal ni. Tp aku tetap dgn kedegilan aku, AKU NAK WAT REPORT POLIS JUGAK!

Aku ade tanya member yg penah keje kat Maxis (aku kan pengguna setia Hotlink!), ttg prosedur kes² mcm ni laa. Dia bole tlg aku dptkan detail pemilik no tuh. Tp aku tetap jugak kena report polis sekiranya aku nak minta pihak Maxis print out kan sms² tu drp sistem. Aku plak seblom ni mcm malas jugak laa nak report polis seme. Ingatkan Hubby dpt laa cari bdk psycho tu. Tu yg aku pon delete laa sms² mana yg "bahasa dia bestttt sgt tuh". Tp pastu ramai pulak member aku advise soh wat report polis.

So, keputusan aku muktamad. Mmg akan amik masa jugak laa klu aku nak proceed dgn tindakan aku nih... Tp takpe, aku bole tunggu dgn sabar.. No way aku akan lepaskan bdk psycho ni mcm tu aje!!!


13 comments:

ur fren said...

hey u sure ke ur hubby tak kenal org yg hantar sms tu.. atau pun ur hubby sengaja nak mengelak dgn buat buat tak nak layan... ni mesti ade somebody yg memang dia kenal yg hantar.. logik la sikit dik.. takkan la u dah tukar nombor pun dia still tahu... u batter siasiat ur hubby.. i bukan nak menghasut.. tapi i tengok u ni macam bendul sangat.. bunyi nasihat i macam menyakitkan hati.. tapi i cuma nak ingatkan u je.. ikhlas..

Sya said...

hmm... mmg pon saya ni bendul kots! saya malas laa nk siasat hubby.. klu saya report polis je kan senang.. dh sah² bole tau sape owner dia.. n klu owner tu kenal my hubby, masa tu nnti saya akan tau jugak kan..

lelaki ni byk sgt rahsia dia.. klu keje depan mata mungkin sng laa nk siasat kan.. tp bila dah duk jauh, keje jauh ni payah sikit.. takpe, saya bole tunggu...

anyway, time kasih atas nasihat awk tuh...

mimielola said...

sya, berapi pulak aku baca sms2 tuh. wajib ko membuat repot polis tau. jgn tak repot.

Sya said...

mimie..

mmg aku akan report.. tp wat masa skrg ni aku masih lagi tunggu result drp member maxis aku tu.. so, kena laa sabar sket..

skrg ni yg aku tak paham.. klu pon btol itu member husband aku, ape ke hal dia nk cbuk² laki aku amik ke hape ke kan.. tak ke psycho klu dh camtu..?

erm..pape laa..janji aku n family aku selamattt....

wanie said...

ish...wanie baca pun dah berasap ni...sape la org tu..mesti org yg kenal2...report polis je...jgn tak report...mmg pysco org tu..

dlt said...

salam. menjenguk dari SI.
alamak, teringat kisah dulu baca posting sya ni. masa bercinta ngan hubby dulu, ada gak ler dapat sms dari orang yang tak kenal. cakap hubby tak baik la, tak yah kawan ngan hubby la, bercinta la ngan si polan ni (member sorang lagi) etc. tapi takde la sampai to the extreme of mencarut. bila kita call guna fon ofis, tak angkat lak. saya wat tak layan jer. lama2 senyap. kesimpulan yg saya buat, orang tu dengki n nak suruh saya couple ngan mamat lain lak. suspect kawan mamat tu jugak lah kot. dan apa yang dia cakap pasal hubby saya semuanya tak betul. kengkadang lelaki ni (saya suspect lelaki) lagi teruk dari pompuan.
tapi kalu dah sampai extreme cam gitu, report jer polis. geram betul kan ngan orang cam gitu? tak leh orang lain happy.

Sya said...

wanie,

maunya tak berasap.. itu baru intro je yg sya paste dlm nih... blom yg lain, lagikk panasssss... ade satu dak tu sms sya reply cmni...

"haha.. lawak2.. pndai r ko wat lawak. superb! berbakat! ko ptutnya kje jd clown kt sarkis je.. ni mesti kes silap pilih kerjaya ni.. xpe, skrg pn ko bole apply lg post clown 2.."

haa...kan.. sya mmg tak gheti mencarut.. sudahnya sya bls camtu jek.. dia pon bengang..

Sya said...

dlt,

mmg pon sya rasa org tu dengki.. klu tak watpe ler dia nyibuk hal sya sekuarga kan.. ataupon bdk ni ada affair ngan laki ku terchenta tuh.. haaa...yg ni mmg otomatik dh ter"set" dlm kepala otak sya since aritu...

bdk tu siap ckp hubby penah minta pendapat dia ttg masalah kuarga kitorang ni.. kunun kesian kt hubby keje tungkus lumus, tp dpt istri mcm sya yg pisau cukur.. mcm² lg dia kutuk n maki hamun.. n ade jugak dia ckp yg sya akn jadik Pn. J tak lama lagik..

sape tak hangin camtu kan.. bertekak jgak laa dgn hubby pasal benda ni.. tp skrg ni byk nasihat suh je wat report polis.. hal lain tolak tepi dlu sekejap.. dh tau sape owner seme tu baru citer...

anyway, thanks for dropping by...

jemput ler dtg lg.. ;P

momidanial said...

sya,
terperanjat aku baca entry hang ni..mcm2 sudah jadi lately ni ye..aku dah lama tak jenguk sini..sekali jenguk..aku pon serabuts! panassssssssssssssss....tp,apa2 pon ..nasihat aku utk hang...jgn smpi hang putus laki bini selagi tak de proof kukuh...sbb aku takmo tgk org psycho tu bahagia! sbb motif dia kaco hang bagai tu..mesti nak hang laki bini lintang pukang kan? sya, trust ur insticnt but u have to get the proof first sblm hang nak buat apa2keputusan towards ur marriage relationship. Prasangka jer takper(kalu aku pon sure prasangka punyer!)...tp hang jgn terlalu tunjuk kat hubby....kang dia ada back up plan nak cover plaks (kalu dia mmg ada kene mengena larrr kan?)
bottom line, aku setuju hang report polis! go mummy!

Sya said...

momidanial..........!

aku mmg menantikan komen hang ler weihhh.. mana ko pigi daa.. at last, sempat gak ko jenguk kwn ko sorang ni yg tgh serabut segala urat sarafnyerr..

huhu... syahdu ar baca komen ko.. mendamaikan jiwa aku di pagi² hari ni..

thanks a lot my fwen... ;)

anamiraa said...

sya,
lain kali toksah layan langsung. toksah lawan bergaduh ngan orang bodoh. kita pun boleh jadi bodoh dibuatnya.

farah225 said...

sya,patutla aku dok sms hang tak jawab,rupanya hang dah tukar no fon yer.ko ada simpan no fon aku lg tak? kalau ada, tlg kasi no fon yg baru k.ada menda nak tanya hang ni.
erm....moga hang sabar banyak2 dgn dugaan ni,lagipun tgh pregnant kan,jgn fikir2 sangat nnt mengganggu emosi k.

Fid said...

sya
aku setuju hang buat report polis...
lg satu jgn layan tapi report ttp buat.....