Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Monday, November 19, 2007

Long-lost cyber friends...

Rindunya aku kat member chatting.. Lama sungguh kami sume tak ber"chatting" beramai-ramai. Selalunya aku sorang je yg online. Ye laa, bila masing² dah ada komitmen lain mesti ler sibuk kan.. Aku aje yg tak penah sibuk gamaknyer.. Ahakss... ;P

Tp ntah angin mana bertiup tetiba aje sorang member chat aku, Eina, invite aku masuk chat room mcm dolu-dolu. Rupanya ramai dah yg dia invite kat dlm tuh. Hehehe.. Seronot wooo sembang ngan diorang ni. Kitorang ni kenal dah lama, chatting since 2003lagi tu.. Masatu ERA.fm ade buat contest teka selebriti. Masa tu laa kami kenal. Bermula dgn chat kat web ERA.fm, berlanjutan sampai ke yahoo messenger. Masa aku kahwin thn 2005 dlu, ade laa beberapa org yg sudi dtg. Memeber chat aku ade yg dari Pahang, Perak, KL, Selangor, Melaka & JB. Diorang ni byk laa tolong aku masa aku tgh preggy kan dhea dlu.. Masatu aku byk dilemma. Ye ler, masa tu aku tak ready lg nak jadik mommy. Diorang ler yg byk dgr luahan hati aku, nasihatkan aku mcm²..

Aku ni antara yg paling muda dlm group chatting ni. Leader kitorang Angah. Seorang bapa beranak 2. Hehehe... Angah baru je dpt 2nd baby gurl bbrp bulan lepas (tak ingat plak bln bape). Pastu ade Rozi, Zihan, Yana, Eina, Ucu, Fieza, Shila, Dot, Haikal & Azmi. Itu antara ahli yg aktif laa. Yg lain tu kureng sket. Skrg ni sume dah kawen.. Ops! Tinggal Zihan ngan Shila jek yg tak kawen lagi.. Haha..diorang ni masing² dah ada pasangan tp ntah bila laa nak langsung..

Bln Julai aritu, aku dpt kad jemputan kawen si Yana. Arini plak aku dpt berita yg Yana dah preggy 3 bln. Hahaha.. Fieza pon tgh preggy gak, nak masuk 4 bln. Aku, nak masuk 5 bln. Hahahaha.... Berderet jek. Mcm berjanji plak. Thn lepas pon kitorang bersalin lebih kurang same jek, masing² beza bape bln je.. Memula Rozi, pastu Fieza, pastu aku then last skali Ucu.. Hahahaha.. Yg paling latest, Eina..

Rozi ni part-time novelis. Tp full-time programmer. Byk gak novel dia dah keluar kat pasaran. Last year Rozi dpt baby gurl, Nurul Izzah. Hee, dah 3 org dah anak si Rozi. Si Eina pon baru jek naik keje 4 hari. Bln Jun ritu dia baru je bersalinkan baby boy, Muhammad Carlif. Eina ni pon anak dah 3 org jugak. Yg sulong twins, dedua gurl. Si Fieza, anak baru nak masuk 3 org. First gurl, yg 2nd pon gurl jugak. Darwisya klu tak silap nama anak dia yg 2nd. Erm.... Ucu takde khabar baru setakat ni sbb dia baru je resign last month. So, tatau laa update dia. Yg aku tau Ucu skrg ni mesti tgh sibuk jaga baby baru dia + 2 org anak dia yg lain.. ;)

Zihan ngan Shila tatau citer. Minah 2 org ni senyap aje, hilang tanpa khabar berita. Aku pon tak sempat nak tanya khabar diorang. Yg aku tau Han tgh bahagia dgn cinta barunya, Ikmal. Kitorang dlu mmg selalu laa jumpa lepak-lepak sampai tghmlm kat Starbucks. Kdg tu abis kuliah je aku lepak umah dia tgk cd. Hehe.. Shila pulak masih setia dgn Lan. Skrg ni Shila dah tukar company, tu yg jarang online tuh. Ntah diorang tau ke dak aku tgh preggy nih.. Biasanya berita² sensasi camni mmg cepat je diorang tau.. Dot pon baru kawen this year gak, tp tak pasti ler dah berisi ke blom..

Itu ler antara update yg aku dpt tau ttg diorang nih. Klu dah "berjumpa" dlm chat room tu mmg meriah laa... Dgn soalan yg ntah hape² ntah..... Seronot... Gamat... Masing-masing dgn ke"laser"an masing-masing.. Tp kitorang takde simpan-simpan dlm hati.. Dah mcm adik beradik dah pon.. Dah byk kali try nak wat reunion. Tp tak penahnyer jadik. Nanti laa kots, satu hari nanti... Insyaallah..

Eh...rasa mcm ada tertinggal ler.. Ooo.. Haikal ngan Azmi. Haikal dah jadik bapak org dah. Masa kitorang kenal dia ni bujang trang tang tang lagi. Tp skrg ni dah ada cahaya mata sendiri, baby boy named Atif. Azmi pulak mmg dah beranak 5 (klu tak silap aku ler..). Azmi jarang laa online, tp dia ni sanggup tuu dtg kenduri kahwin aku dlu. Kebetulan cuti sekolah masatu. So, satu family laa si Azmi ni dtg... Hee....cmane laa aku bole lupa kat korang ni. Padahal korang ni ler pak lawak dlm chat room tuh... ;)

p/s: Wlpon kita jauh di mata, tp tetap dekat di hati... kan korang kan...!! Weihhh....cepat ler wat reunion. Teringin aku jumpa korang sume esp. mommy² yg tgh memboyot.... ;P

4 comments:

MamaFaMi said...

Ini mesti peramah ni...rajin chatting...ahakss.. Tak apa, biar ramai kawan jangan ramai lawan, betul tak?

Sya said...

mamafami,

peramah tu biasa² aje laa.. tp dolu² time muda remaja mmg rajin chatting.. hahaha.. pantang bos takde, mula laa operasi chatting.. tp seronot ngan dorang ni.. takde ler bosan mcm sesetgh chatters yg lain.. kita mmg layan chat ngan dorang jek dlu.. skrg ni since dorang pon kurang aktif, maka aktiviti chat kita pon jadik kurengggg jugak.. sib baik ade SI.. layan SI la pulakkk.... ;)

CCLINA said...

hehe..best kan sya time dolu2..miss that moments..makn gaji bute jek sume..dahtu asyik chat je..

Sya said...

cclina,

huhu... sempat jugak ko singgah blog haku ni nyah.. mmg aku miss sgt² kat korang sume....

haha...sume mmg mkn gaji bute aje time tu.. layan chattttt aje!