Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Saturday, February 5, 2011

Tolonggggglah, jangan ikut pe'el si Emir ni..

B A H A Y A !




Sekarang, ini budak suka bikin panasss.. Klu nak tidokan kena bagi dia betul2 mengantuk, baru boleh masuk buai. Klu tak, korang tengoklah ape dia buat tuh.


Dia boleh tersengih2 mcm kerang busuk kat dlm buai tue. Dia tak tau mama dia mcm nak pecah dada nengokkan pe'el dia yg semakin hari semakin notty keletah nih. Seriously, aku memang cuak giler masa first time ternampak aksi si Emir yg mcm nih. Ingatkan apsal laa kan bila tetiba dia pusing dan meniarap dlm buai. Dlm buai tu nak oii. Klu atas lantai ke, atas toto ke, atas tilam ke, takpelah jugak. Mak mana tak pecah dada menengok pe'el yg mcm tue? Cer bitau mak?




Emir ni klu dia terbangun drp tido, terus dia meniarap walaupon dlm buai. Kat bawah buai tu kami memang kena bentang toto dengan harapan dapat mengurangkan sebarang kecederaan (alhamdulillah, so far tak pernah jadik pape lagi). Sebab tu kami memang cukup berjaga2 klu si kecik ni tido dlm buai.


Semoga anak2 aku sentiasa dlm lindunganNya. Amin.




4 comments:

Madam Sooyaree said...

Bahaya kan budak-budak ni.. Emir, dengar cakap mak tau, jangan buat terjun tiruk!

sisdee said...

budak2 dia tak pkr bahaya kan..dia pikir seronok jek...heheheh tapi cute..bagus mmg klu bentangkan toto bawah tu..bukan pe tuk keselamatan baby gak :)

Cery said...

salam kenal..kanak2..macam2 kerenah kan...tp menghiburkan...
jemputla ke http://www.mamafaiz.com/

saya follow awk.. jombertukar2 info di blog..bertukar2 blog list

mamaDhea said...

ms: haa, tu laa. kita ni risau jer dia buat terjun tiruk tue.. huhu..

sisdee: btol btol btol.. mmg wajib bentang skang nih..

cery: salam kenal jugak.. n, terima kasih.. ;)