Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Monday, February 7, 2011

Pengubat stress

Harini aku ada dapat call drp sorang user lelaki yg bersuara macho. Sudah laa suaranya macho, friendly pulok tuh. Hadoihhh, rasa macam nak borak lame2 dengan user ni, boleh? :P


Friendly si user ni sampai ke tahap buat lawak yg boleh buat aku ketawa berdekah okeh. Aku siap gelak2 gatal sambil berusaha gigih untuk resolvedkan issue dia. Eh, klu dapat user yg macam tue kompem laa korang akan coba sedaya upaya untuk selesaikan segala masalah dia (yg berkaitan aje :P).


Nak menambahkan lagik kegatalan yg datang tiba2 dijadikan cerita, pc user tue tak dapat nak di remote pulok. Jalan terakhir untuk membantu adalah dengan memberi guidance macam mana nak add network printer. Ala, add printer je pon. Mak sukak sebab dapat cakap lelame lagik!! Rezeki tak baik tolak okeh.. :P


Si user tu pon boleh tahan gatal manje jugak. Siap minta akak naik atas lagi untuk settle isu dia. Alasan, sebab takleh remote drp bawah. :P Elelelele.. Kitorang ni selagi boleh settle drp bawah ni, jangan harap laa nak naik atas ek. Tak koser tau! :P Perbualan akhirnya terpaksa juga diputuskan. Ye laa, problem dah settle takkan nak gayut lagik? :P Memang saje je carik pasal laa tue kan. Hahaha.. Takpe, ada rezeki nanti kita sembang lagik eh. Rerajin ler kol kitorang. :P


Selain drp user itu, ada beberapa user lain yg mak sukak dengar sore dia. Antaranya Doktor D (initial sudey :P). Doktor ni memang haku sukak dengar sore dia. Dia pon klu tepon tak penah lagik marah2. Macho2 ko doktor2 kat sini. PT mak tak pandang okeh. :P Eh, bukan yg lelaki saje mak sukak layan tau. Ada jugak user fomfuan yg berbudi bahasa. Ramai jugak esp. yg dah pangkat Matron or Sister.  Mereka2 ni kadangkali lebih berbudi bahasa drp yang berpangkat Staff Nurse. Ntah pape. Bukan ke yang muda je sepatutnya lebih berbudi bahasa? Haih..


Gambar selingan :P


Keje macam aku ni memang kena tahan telinga. Bak kata member aku, TAHAN MAKI. Itu requirement penting tu klu nak letak dlm jobstreet. :P Bila sesekali dapat user yg friendly dan berbudi bahasa tue, sejokkkkkk sket hati kan. Semangat nak settle issue diorang. Klu gitu, sape jugak yg senang? Diorang jugak kan.. So, lenkali klu nak minta tolong tu sila laa susun pantun 4 kerat bahasa cantek2 sket okeh.. :)




3 comments:

madamoiselleczar said...

such a wonderful day heh? hihihihi :p
p/s: flirting pengubat stress buleh? ngeheheheh

madamoiselleczar said...

such a wonderful day heh? hihihihi :p
p/s: flirting pengubat stress buleh? ngeheheheh

mamaDhea said...

ahahaha.. buleh buleh.. matikk laa klu laki mak baca.. :P