Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, January 28, 2010

@ 33 weeks

Assalamualaikum semua.. Rindu btol nak menulis menaip di sini..... :)

Harini aku MC lagi (read: LAGI :D).. Pagi tadi ada check-up kat KD Kangkar Tebrau mcm biasa. Oh ye, aku dah start check-up 2 minggu sekali.. Maka, secara tak langsung aku akan dpt MC every 2 weeks gitu.. Ahahahaha..

Recently, HB aku semedang rendah. Dah 3x check-up, HB asyik dibawah piawaian je dan harini paling rendah, 8.1.. Juga, pregnancy kali ni merasa laa aku minum air gula yg mabeles tuh.. Tak penah2nyer mak kena minum air gula bagai, tup tup bulan lepas kena jugak minum.. Alasannya, sebab berat badan naik 3kg++ 2 bulan berturut2.. :D Maka, terkulat2 laa aku nak menghabiskan secawan air gula sampai rasa nak pitam pon ade..

/no

Masa check-up 2 minggu lepas, tgh sembang2 ngan misi kat bilik pemeriksaan, tiba2 kepala aku senoneng..

'Nurse, agak2 klu saya gi makan pasni, hilang tak pening kepala saya?'

Dan2 tu jugaklah misi repeat check BP dan amik darah skali (harini pon kena amik darah juga due to HB low :D). Sudahnya, mak dpt laa MC sehari.. Bukan senang2 bley dpt MC drp klinik2 kerajaan ni.. Dan, klu korang nak tau, no. siri utk MC harini adalah sebelah menyebelah dgn no. siri MC 2 minggu lepas..

/wahaha

Korang, nak tgk gambar latest tak? Offer baekkk punya nie Lama tak tepek gambar kan, kan.. :P

















See.. Still maintain kiut kan, kan.. :P


Aku dah start sakit2 kat celah bedah kelengkang dah nie.. Aritu ada jugak check kat private clinic. Gynae tu kata baby kali ni nampak cam bessaaaaaar sikit drp yg sebelum2 nie.. Ramai gak kengkawan ngan sedara mara yg ckp camtu..

/hmm

Klu nak diingatkan masa aku preggykan Hadif dulu, masa tgh sarat 8bln mcm skrg ni laa Hubby aku eksiden. Dan, aku pon dgn gigihnyer tido kat hospital selama lebih kurang 2 minggu demi utk menjaga Hubby yg memang tak boleh bergerak sendiri. OK jek time tu.. Takde pon sakit2 celah kelengkang ke hape ke.. Tido atas kerusi pulak tu..

Lagi satu, time Hadif dulu aku jaaaaaaaaarang giler kena simpul urat (atau nama glamornye simpul biawak.. :D). Rasanya ade laa sekali dua je kena simpul urat. Kalini, dah 3-4 kali jugaklah aku merasa penangan simpul urat yg berbisa ittew.. Masa kena tu klu Hubby ada takpe laa jugak kan.. Problem is, time tueeee la Hubby mak tgh gigih berkhidmat utk negara.. How??!! Mmg rasa nak jerittttttttttttt bagi satu rumah bangun tolong tolakkan tapak kaki.. Ye laa, nak tolak/tarik sendiri dah tak sampai dah kan.. :P

Klu difikir2kan, setiap pengalaman mengandung dan bersalin tu memang berbeza2 utk setiap anak yg kita kandung.. Beruntung sape2 yg mengalami smooth journey during their pregnancy.. Aku pon penah merasa beruntung masa mengandung dan bersalinkan Dhea dulu.. Everythings going smoothly during that time.. Heavenn.. :D

Maka, silap besarrrr laa sekiranya seorang LELAKI (repeat: LELAKI) membuat pengakuan sebegini..

"Saya anak dah 5 orang, saya tau laa mcm mana org mengandung nie.."

Tolong laa tarik balik pengakuan tue because you know nothing actually..

Agree? /hmm




10 comments:

Dayah said...

Sya, kalau dilihat dari rupa parasmu, tak nampak mcm 33weeks..badan tak naik sgt ek..??

oooh..bestnye mc..make sure makan byk yg tambah darah tau...

Marsha~ said...

byknyeee naik... mesti baby besar..

maya amir said...

sya.. simpul biawak ke boye..aku mmg slalu kena time preggie airell..sebenonye salah satu sbb ialah tak cukup kalsium tak slh aku.. anyway beb, bile ko due ni?

Sayang.Ibu said...

nyahhh..jap je ko dah 8 bln.. take care, nnt aku roger2 ko ekkkk..;)

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

ye ke 33weeks...tgk muka, tak nampak cam preggy pun. kalo tunjuk perut br caya.

take care & selamat bertahan..kejap aje dah tu.

on the ayat si lelaki tu.."peera mabuk.." he can say that kalo dia pernah ngandung & branak. eventho dah face 14anak pun, kalo tak pernah rasa 2 benda tu..tak yah nak story2 kat kita la kan?

Zety Zin said...

hoh apa yang seorang lelaki tahu tentang sakit mengandung? eceh skema sungguh ayat ekeke.

tau in theory la kot. meh try pregnant sekali, haruslah mengadu sakit sana sini jek nanti. hahahaha.

btw, doc tak bagi supplement zinc ke? time saya dulu doc just suruh banyakkan makan bayam. tak dapat zinc sebab takdelah rendah sangat hb nya.

~: UmmiNor:~ said...

mamadhea,
dah 33 weeks ek? cepat kan.hopefully selamat semua. saya ketiga2 pregnancy tak kena minum air gula tu :P

Pink dan Biru said...

hi mummy..come visit our little shop http://pinkdanbiru.blogspot.com. see ya!

Nuroll said...

alamaksss.....rindu ar kt sya.....:0! Dpt tgk gbr pun jdik....

rizza said...

sya... ko dah nak melotop ye... hehhe berlawan le ko ngan madam za ye...