Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, January 6, 2010

Hari yang mencabar

adalah hari di mana aku terpaksa mengadap isu yg aku sendiri tak tau macam mana nak resolve.. :D

To be exact, hari dimana server atau modul di bawah jagaan aku buat hal tak pasal2.. Pastu dan2 tu jugak laa banyak user yg query..

Dan, hari ini adalah antara hari itu. Phew!

Tak suka! Tak suka! /omg

Taaaaapi, ada baiknya jugak.. Drp aku tak tau nak buat ape, slowly aku akan tau jugak mcm mana nak handle situasi2 yg mencabar tue.. :D Ye laa.. Takkan mak nak tenung je skrin tue kan.. Klu dgn tenungan manja tu boleh resolved issue takpe gak kan.. :P

Harini, Kaizen buat hal. Scheduled task tak running seperti yg dijadualkan. Maka, attendance user tak masuk sejak ptg 4hb aritu. Dah laa user kena print out attendance diorang seblm 7hb. Harini berapa haribulan kawan2? Haaa.. Berpeluh gak laa nak upload balik attendance user yg effected.. Padan muka aku!

/sweat

Bila dah separuh jalan upload utk satu2 user, mata mulalah pening lalat.. Instead of undo for selected staff, aku terundo for all staff. Haaamikk ko, satu lagi bala menimpa.. Padan muka! Senior aku pon cuak sebab dah ramai user query attendance diorang utk Dec 2009 HILANG! Gone with the wind!! Bak kata Iszan K.A.P.U.F.F.F.F!

/no

Alhamdulillah, berkat ketekunan aku :P akhirnya dpt gak upload balik semua attendance user. And, slowly pending issue aku jadi 0. Klu tak kompem mak kena tido kat opis malam ni.. :D

Mak sukak! Mak sukak! /nobigdeal

Awal2 dulu (ceh, mcm dah bertahun je aku keje sini kan.. :P), Centraxs and Dtraxs server selalu buat hal. Dah ler senior mak cuti bersalin masatu.. Nak tak nak kena juga call dia utk bertanya mana yg patut. Dan sekarang ni, klu ada isu Centraxs atau Dtraxs, pejam mata je mak settle.. :P

Lepas ni, aku kena fokus utk Speedminer pulok. Ada satu issue yg pending terlalu lama, sejak vendor lama lagi.. Hopefully, dapatlah aku resolve secepat mungkin..

Wish me luck! :)




6 comments:

nelcyndana said...

uuu... ko mmg terer nyah. Kagum mak! er... ko kerja apa plak skrg ni.... aku ingat draughtperson (aku silap org lah ni)...

Ealyie said...

errr.. saya silap masuk blog ke? ni bukan mamadhea yg dulu2 dok asyik citer pasal cd, neseri, dhea & hadiff tu kerrr...??? ahak ahak ahak ahak..;P

selagi tak tutop mata beb, keje..keje..keje.. ok?

maya amir said...

perghhh bahasa2 komputer ko sungguh tinggi tahap dewa tarekat..kagum aku beb.. satu haprak pun aku tak paham..hehehe...

YatieJay said...

Kerja tanpa problem...bukan kerja namanya. Teruskan usaha anda! ; )

Sayang.Ibu said...

pergghhhh...tekun bekerja ko skang nih beb

mamaDhea said...

nelcy: sudah tukar daa.. :D

ealyie: tak silap lagi.. sayalah orgnyer.. :P

maya: mak sendiri pon tak paham mcm mana mak bley sampai tahap dewa tarekat tu nyah! :P

yatiejay: tq! tq! ;)

intan: tu laa pasal beb..