Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Sunday, January 10, 2010

Our humble abode

Masih ingat post ini? I bet y'll mesti dah tak ingat kan, kan.. Takpe, mak tak marah pon.. :P

Last weekend kami telah ke sana sekali lagi utk menyambung kerja2 pembersihan minggu sebelumnya. Since sebelum ni kami dah basuh bersih satu rumah, so, kali ni kami Hubby cadang utk mop lantai dan bersihkan laman depan pulak.

Klu korang nak tau, masa minggu mencuci rumah aritu, mak dengan jayanya telah menyental toilet2 kat dlm rumah tu. But, with my condition, mak larat cuci 2 biji buah toilet je pon.. Lagi sebiji sebuah Hubby yg tolong cuci... Ngee.. :D

Kali ni, mak tak tolong buat ape pon. Mak jadi mandor jer okie.. Semua keje Hubby yg buat.. :D


Dimulakan dgn bilik2 kecik kat tingkat atas.. Bilik2 ni cadangnya satu utk Dhea, satu utk Hadif.. Cadangnyer je laa tp tak kompem lagi.. :P


Aktiviti mengemop dilanjutkan ke bilik utama dan family area yg juga terletak di tingkat atas.. :D


Last but not least, living hall dan satu lagi bilik kat tingkat bawah.. Dapur pon Hubby mop jugak ala kadar sebab dah penat.. Hehe..

Hajat Hubby nak cuci laman depan tak kesampaian sebab ada masalah paip air. Tak tau apsal paip air kat luar tu tak berfungsi. Hmm..

Sebelum balik, anak2 bertuah mak sempat laa mandi2 kat toilet bawah yg dah wangi tue.. Kitorang mmg awal2 dah standby bawak baldi ngan sabun mandi pon sebab dah agak dah budak2 ni mesti basah lencun punya laa.. :D

Ini baru intro anak2 mak hokehh.. :P


Next project ape pulak ek? Cat rumah maybe? /hmm




5 comments:

~Umi.Sufira~ said...

wow dah basuh rumah yer??:P memang sakit badan weih cuci rumah...lagi2 macam ko tu nyah...syabas!:)

Ealyie said...

bila masuknyerrrrr...?
bole le berBBQ kat umah baru ko pulak ye nanti.. hehehehe..

maya amir said...

ni kat mana ni beb? bile nak pindah?

mamaDhea said...

mimi: tu laa nyah.. malam2 paksa hubby tlg sapu minyak kat kaki.. ekekeke..

ealyie: masyuknyere err, belum dpt dipastikan bila.. ahaha..

maya: umah kitorang ni kat tmn bukit tiram nun.. jauh gak ler drp umah ko.. :D

Mrs. H said...

wah bestnye mamadhea.. eh tengok ticker tu mak pun tgh pregnant ka? sama la kite.. ada kah EDD jugak sama?? hehehe... mak pun baru nak masuk 33 minggu ni ha..