Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Monday, August 25, 2008

my own PISA..

Amacam weekend kengkawan ku sekelian?? Mine?? Ok.. Ni nak citer laa nih..

Sabtu lepas aku dpt sms yg menggembirakan drp Ely susuibudotcom.. Hehe.. Ape lg klu bkn pasal PISA aku tuh. Ely jemput dtg umah dia klu Ahadnyer aku takde hal lain. Finally, my very own PISA dah sampai.. Wlpon tak se'baru' mane (aku beli 2nd jek ok.. nk beli baru bajet takde), still look brand new ok. Waaa... Laju je aku membalas sms si Ely ni, meng"confirm"kan kedatangan kami sekeluarga ke rumah dia esoknyerr.

So, semlm ptg dlm kul 3.15 camtu kami bertolak dari rumah ke Pasir Gudang. Plan asal nak kuar lepas zohor. Tp weekend maid plak lambat dtg pg tu, so keje pon lambat laa siap. Biasanya kul 1ptg dah settle.

Seblm pegi tu aku dah bungkus siap² 6 bekas dadih yg aku buat semlm. Hehe.. Sampai rumah Ely dlm kul 4ptg mcm tu. Ely dah siap hidang goreng pisang & nugget. Sampai² sana Ely terus tunjukkan PISA ku ittewww.. Aku godek-godek sket sambil Ely terangkan ape yg patut kat aku. Rasanya klu tak kerana PISA, tak sampai aku ke rumah Ely ni. Hehehe...

Sembang punya sembang, tak perasan dah kul 6ptg. Dhea ngan Iris kdg baik, kdg berebut mainan. Ekeke.. Hadif je laa yg tak lekang dgn senyuman.. Aku & Ely mmg dah rancak berbual. Hubby pon nampaknyer bole get along ngan asben Ely. Klu Hubby aku tak ajak balik jwbnyer tak perasan dah 2 jam lebih kitorang kat rumah Ely. Hahaha..

Mlmnyer bz laa aku mensteril segala peralatan pumping. Termasuk la breastshield PISA. Semangat nihh nak wat double pumping kat ofis. Ekeke... Sebut pasal steril nih teringat kat Steam Steriliser Snow Bear aku tuh.. Huhuhu..

Harini aku bwk PISA. Avent Isis simpan dlu wat back-up. Hehehe.. Pg td pening kejap nak bwk PISA dgn ape. Nak bwk backpack cam gabak sgt plak. Mana ngan handbag aku lg. Lastly, aku sumbat moto PISA, breastshield & cooler (dlm tu dah isi botol & chillers) dlm beg kertas. Esok tatau lg mcm mana. Ely kata better bwk backpack, selamat. Will try tomorrow..

Dan nampaknyer... aku serasi dgn suction PISA baru aku tu. Wlpon aku pose arini, sessi 1 pg td dpt 7.5oz & sessi ke-2 dpt 4oz. Alahamdulillah.. Syukur sgt², dpt laa aku tambah stok ebm yg semakin susut tuh...

Thanks a lot to my dear friends, Shida & Ely....

;)

6 comments:

ealyie said...

Wahh.. Happy pumping beb ngan PISA baru mu ittew! Kumpul stok balik weh..jgn dok buat stok dadih jerr....;)

marsha said...

bagile gambar PISA tu.. aku pun lately ni pump dapat ciput aje

ms lola said...

Sekali gmbr siput besar daaaa. Aku baru jer citer pasal spesis siput takdak cengkerang, tau.

Anyways, semoga supply akan lebih produktif.

Sya @ mamaDhea said...

ely,
hehehe.. tocey toceyyy..
sedap kan dadih aku wat tuh.. ;P


marsha,
ko pkai pump ape beb.. aku seblom ni pkai avent isis manual jek.. dpt laa 4-5oz per session.. tp lenguh laa tgn mak..

aku tak sempat lg nk snap gambo PISA aku tuh.. nnti haa..


ms lola,
ekekeke.. siput je yg ader...
harap² stok aku bertambah laa dgn adenyer PISA nih.. jgn aku bertambah M*L*S udahhh.. ekekeke ;P

Mummy HnH said...

bestnyer ader PISA... kalau ader rezeki lebih, teringin gak rembat PISA nih (if ader rezeki dpt baby lagi laa)... maybe kena jual Avent ISIS + S3 + topup duit sket baru boleh beli kot... hahaha...
Happy Pumping mamaDhea!!!

Anyway, nak tag mamaDhea laa.. kalau free, singgah my blog & response laa ekk..

Sya @ mamaDhea said...

mummy hnh,
tenkiu tenkiu.. sya beli 2nd jek.. dpt laa harga murah.. klu brand new tak mampu jugak..

avent isis tu jgn jual.. rugiiii.. spare in-case takde power point ke, kena travel ke.. lgpon ringan klu travel bwk isis nih.. klu bwk pisa, rabak bahu.. hehe..

alamak.. kena tag ke?? jap lag sya check-out ur blog...