Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, August 21, 2008

Dialog favourite Dhea

Dhea, 2thn 3bln, mmg sukeeeeeeee bertanya. Kdg kala tak terjawab dek kami berdua. Ekeke.. Tiap kali bertanye, intonasi berbeza.. So, bole agak laa mcm mana nak jwb kan.. Kadar segera ke, lambat ke, tak jwb pon takpe ke.. ;P

"Mama, itu Dhea punye KE?" Hahahaha.. Hujung ayat mesti ade KE..

"Mama, buat apeeeee??" Soklan feveret Dhea. Siap dgn kepala lentok-lentok & nada manjaaaa ya amat..

"Mama, nak work KE?" Soklan feveret Dhea tiap pagi.. See.. Perkataan KE mmg tak tinggal kan.. ;P

"Dhea punye!!" Nampak tanda !! Hahaha.. Kompem tgh hangin. Dhea ni ade sikit kedukut. Time kedukut dia dtg, sape² pon tak bole pegang barang hak milik dia.. Ikut sape laa tuh..


Penah skali, aku tatau laa Dhea dgr kat mana or dari siapa..

"Dhea ee eekk ke?"
"Ee eekk KOT!"

Tak sangka plak kan anak aku pandai gunakan perkataan tuh..

Dhea ni bole dikategorikan "cepat" jugak laa. Cepat berjln, cepat berckp. Skrg ni klu berckp mcm org dewasa..


Yg ni aku tak tahan.. Berlaku beberapa hari lepas & sungguh tak ku sangka Dhea ckp mcm tu..

"Mama nih, ajak laa Dhea!! Ajak laaaa..!!"

Al-kisah..... Semlm aku bwk Hadif naik bilik nak tukar diaper. Since abg & SIL aku ade kat bwh tgh layan sukan olimpik, aku biar laa Dhea kat living hall ngan diorang. Tak lama, aku dgr suara Dhea menjerit-jerit "Mama mana?". Abg aku pon temankanlah Dhea naik tangga sampai laa depan pintu bilik. Aku tutup lampu kat tangga, sbb tu kena berteman.. Penakut jugak anak aku nih ;P Lepas tu Dhea gegar itu pintu! Wahh.. Marah sungguh anak aku tuh. Bila aku buka pintu, keluar laa dialog seperti di atas. Huhu... Terharunyerr... Seblm ni klu ada abg & SIL kat umah, Dhea tak layan sgt mama.. Tu yg mama tinggal jek naik atas. Sowiee yer Dhea syg...

Mama & ayah sayaaannnggg Dhea Suraya!! *muahhhss*

;)

p/s: Tak sempat nak tulis dialog Dhea yg lain.. Dear Hubby dah sampai.. Cabot dluuu...

2 comments:

mama adib said...

ha ha adib suka ada perkataan "kan" kat hujung ayat

mama kan
iya kan
boleh kan

marsha said...

tombamnye hadif.. aku tak dapat perah susu secukupnya utk anak aku.. sedih jugak ni