Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Friday, August 15, 2008

2 bulan lagi.........

Alhamdulillah.. Hari ini genap Hadif 4 bln. Berat, spt yg ditulis dlm kad kesihatan Hadif, 6.8kg.. Ofismate aku ckp badan Hadif ketul² mcm org main sumo.. Hehehe..

Yg aku banggakan sgt, setakat ni Hadif hanya minum susuibu. Fresh + frozen ebm. Ubat tu ade laa sket tiap kali gi amik imun jab kat KD.. So, another 2 months to go to hit my target in "Exclusive Breastfeed". Bangga, bangga.. Syukur, syukur alhamdulillah. Setakat ini usaha aku utk breastfeed Hadif dipermudahkan Allah Yg Maha Esa. Wlpon kadang-kadang ade sedikit kesukaran, I take it as a challenge.. At least dgn kesusahan itu, aku lebih menghargai ape yg aku dpt skrg nih.. Andai dimurahkan rezeki, dikuatkan semangat, aku akan terus menyusukan Hadif dgn susuibu.. Insyaallah..



Muhammad Hadif Irfan...



Hadif skrg dah bole meniarap.. Terkial-kial angkat montot nak meniarap. Ekekeke.. Lagi, Hadif dah pandai bergurau senda & bergelak ketawa. Sakan tu klu gelak. Mama pulak yg risau.. Tp mengikut kata ayah aku, Hadif ni dr lahir lg dah mula senyum. First time ayah aku nampak masa melawat aku & Hadif kat spital. Hehehe.. Mmg pon Hadif ni ceria orgnyer. Tak mcm si kakak, dlu kecik² susah nak senyum apetah lagi ketawa. Sesekali jek.. Hadif ni bole dikatakan tiap masa senyum. Bgn pagi senyum, nak tido senyum, tgh nenen pon bole senyum.. Klu kita agah lagi laa galak si Hadif ketawa... ;P



video

Masa ni Hadif tgh galak ketawa sambil diagah oleh adik aku (tiada dlm klip video ;P).. Mama tukang pegang henpon.. Ekeke.. Korang perasan tak gegaran tuh?? Mana tak gegarnyerrr, dgn aku skali gelak tak tahan tgk telatah Hadif..



Update 18/8/2008:- Hadif dah kenal nama dia sendiri. Bila kita panggil, Hadif akan toleh. Tak kisah laa kita panggil Hadif @ Irfan. Kat rumah mmg panggil Hadif. Dgr nama dia je, sure Hadif toleh sambil sengih-sengih... Lagi, Hadif suka tgk tv. Klu tgk tv leka sgt, mcm paham plak. Kdg tgk tv sambil ketawa melekek-lekek.. Klu Dhea plak mmg tak suka tgk tv dari kecik sampai laa skrg nih. Aku tak tau laa Dhea ni tak suka atau tak pandai tgk tv. Yg pasti Dhea tak berapa kisah pon dgn tv. Tp lately dah pandai tgk kartun etc.. Klu nak soh Dhea dok diam, tukar laa channel yg tgh siarkan kartun. Paling Dhea suka tgk, Tom Tom Bak kat Channel Ceria (Astro). Tp Dhea sebut, Tom Bak Bak... Jenuh dah kitorang ajar, itu jugak disebutnyer.. Lantak ler nakkk... Ekekeke....

Semlm Dhea ckp kat aku soh betulkan tv kat bilik. Nak tgk kartun kat bilik. Ni sbb aku selalu tinggalkan Dhea tgk tv sorang² kat bawah laa ni. Dhea kat bawah tgk tv, aku tidokan Hadif kat atas. Hadif klu kat bawah mmg tak bole tido. Dhea dok memekak cmane Hadif nak tido. Sian anak mama.. Ala, tv kat bilik tu pon Dhea jugak yg jatuhkan sampai rosak... Ekeke..

6 comments:

Ms Lola said...

Sya!!!!!!!
Haku mintak mahap la bnyk2 nyah.... Mmg aku hilang ingatan jap masa kat JB hari tu. Aku leh terasa tak cukup korum, tp tak leh nak recall sape.

Sorry beb.. Gua bukan tanak roger lu. Nanti-nanti aku ada nak mai situ lagi. Tp aku takdak no hang

Sya @ mamaDhea said...

ekekeke...

rilek ler beb.. aku memain je laa.. tp next time klu dtg JB habaq mai kt aku noo.. bole kite dating.. no tipon nanti aku bg eh..

ruszia said...

isha...baru first time masuk blog u..thanks link kan blog i....selamat berkenalan

Mummy HnH said...

Salam mamadhea...

Slalu juga visit blog mamadhea nie.. eh eh, rupanya my blog listed juga yer.. Thanx bunch!!!

Btw, Hadif mmg ketak2 betol yer.. geramm tgk, cute gitu... ;)

Sya @ mamaDhea said...

ruszia,

selamat berkenalan... hehehe.. kita mmg suka merongkah blog kengkawan.. ekekeke...


mummy hnh,

mekasih laa kerana sudi gak visit blog ku yg simple dimple ini.. hehe..

hadif skrg ni makin ketul² bdnnyer.. berkat susuibu.....

wanie said...

comel nye hadif