Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, January 8, 2008

Welcome 2008

Sebenarnya dah seminggu aku nak list & publishkan azam tahun 2008 aku. Tp asyik tak berkesempatan aje. Wlpon Bos aku cuti seminggu balik Jepun, tp tu diaaaa....keje yg dia amanahkan tinggi menggunung... Phew!

Sekejap td sempat laa aku singgah beberapa blog² kegemaran aku (blom abis lagik jelajah ni!). Nampaknya masing² dah wat list dah azam tahun baru diorang. Aku cilok laa sket mana² azam yg nampak mcm sama jek "goal"nyer kan... Actually, aku ni teringat pd post "lagi 5 tahun" drp blog sis Ana..

Okey laa.. Takyah nak explain pjg lebar lagik. Here's my to-do-list... ;P

1. To breastfeed my coming-soon-#2 baby at least until he/she is 6mos - My main goal is Exclusive breastfeeding. Lepas tu baru target utk stage yg seterusnya.. Selain tu, kena set aside RM awal² to buy all the things that will be needed.. Hehe..

2. To collect & develop enuff stash (cloth diaper) for my lil' ones - I'm still a newbie in cloth diapering..

3. To save & invest - Yg ni aku cilok dr list sis Ana. Tp aku tak tahu lg nak letak berapa %. Agak²nya berapa ek??

4. To improve myself as a daughter, a wife, a mother and as an individual person - Lately aku jadik "somebody" yg terlalu sensitip. Makanya, kena laa kurangkan perasaan sensitip tu... Ke sbb aku tgh preggy?? Bule gitu jadikan preggy sebagai alasan???

Rasanya itu aje laa setakat nih.. Klu nak listkan semua panjang sgt pulak nanti.

Hopefully ape yg kita semua azamkan awal tahun ni dpt dilaksanakan sepenuhnya....

Happy sailoring 2008.....;)

6 comments:

anamiraa said...

sya,
bukan wish list tu, tapi 'to-do list' hehehehehehehe...

wishing and doing amatlah besarrrrr sekalik bezanyaa...

so just thought we should use the right word...hahahahhaha...

Sya said...

haha... ye kotss.. nak kena tukar nih... thanks sis..

rizza said...

sya..good luck!!

madamoiselleczar said...

sya.....
may this year will be the glorious money making to all of us ya!!! hihihihi

farah225 said...

sya,semoga semuanya tercapai k:)

Sya said...

mekacih mekacih.....