Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, January 15, 2008

Anak sape???

Beberapa hari lepas...

Mama: Dhea anak sape??
Dhea: Anak sape??? << tanya balik kat aku!
Mama: Ye laa, Dhea anak sape??
Dhea: Anak ibu! << HAAA!!!


Pastu aku try tanya lagik...

Mama: Dhea anak ibu ke anak mama?? << saje pusing sket soalan
Dhea: Dhea anak ibu.. << whatt???
Mama: Kalau mcm tu, Dhea duduk laa rumah ibu sana. Mama penat la nak jaga Dhea.. << wat muka merajuk.. bule gitu eh??
Dhea: ...... << diam sambil tenung muka merajuk aku.. kih kih kih..


Aku tanya lagi skali... Mak tak puashati nih..

Mama: Dhea anak sape??
Dhea: Mmm..... Dhea anak mama << Phew!! Sejuk sket hati aku..
Mama: Bkn anak ibu ke?? << test tgk ape jawapan Dhea
Dhea: Bkn anak ibu (siap geleng tgn), Dhea anak mama... kan kan... << alololo cayang bucuk mama nihh....

;)


Satu ketika dlu, masa Dhea baru nak belajar berckp...

Mama: Dhea anak sape??
Dhea: Cham << ???

Rupenye, Dhea ni dok dgr je bila org panggil nama aku Syam... Tu yg bila kita tanya anak sape, Dhea jwb anak Cham.. Maksudnya anak aku ler tuhh... ekekeke...

;P

14 comments:

anamiraa said...

hmm.....pecaya tak,
akak tak pernah tanya anak2 akak soalan 'anak sapa' tu.

hehehehhe.. adakah sebab aku terlebih busy atau simply tak kisah? hihihihihihihi...

Fid said...

aku ada gak tanya anak aku dia tu anak sapa...
selalu jawapannya..dimulakan dengan lempang aku sedas...dan ayat.."anak mummy ngan daddy yaaa...apa yaaaa...(apa la) tak tahu?"
dia marah sbb sah2 dia anak aku..dok tanya2 plak...
so aku tak tanya dah tapi hari2 aku bg tau dia...akif anak mummy dan daddy...u r a lucky bb to have us as ur parents...dia pun angguk2 laaa

Marsha a.k.a yana said...

bebudak zaman skrg mmg bijak2.. teringat pulak aku pasal iklan Burung Murai.. hihihi

rizza said...

hassan dia cakap dia "anak bapak".."baby umi" hehheheh
sebab kalau jadik baby leh menyusu hehhehe

Yan said...

heh, calit dengan sis Ana.. just kadang2 saja usik Amir - Amir sayang ibu tak? awal2 dulu dia sebut -- Amir sayang abah.. la ni, dah pandai amik ati kot.. so, dia jawab la.. saaaayanggg.. (ada bunyik tak ikhlas ke?)

Sya said...

huhu.. sya pon tak penah terlintas nk tanya seblom ni.. tp ade satu hari tu, anak bbsitter dhea tanya soalan tu kt dhea depan sya.. n jwpn dhea mmg buat sya terkojut berokkk... jeles wooo...

tp skrg ni, klu depan sya mmg dhea ckp anak mama, anak ayah.. tak tau laa klu kt umah bbsitter.. hehe...

sya pon cm fid jgak, hari² dok ckp kt dhea ni anak mama, anak ayah, cucu atok nenek, bla bla bla... ;)

madamoiselleczar said...

yahahaha...kiutnyer bunyik! aku leh imagine sya.....mmg sejuk jek hati!
aku mmg selalu tanya danial soklan gini....maybe sbb aku takutttttttttttt...hahhaha...takut kasih berubah weih! (sila nyanyi lagu ferhad ittew ya ;p)

soklan aku lain sikit la....
aku : sapa anak kesayangan mummy angkat tangan?!!!!
danial : --->terus angkat dua2 tangan dia tinggi2! hahahah
aku :sapa anak kesayangan daddy angkat kaki??!
danial : -->terus angkat dua2 belah kaki!! huhuhuu
later....
danial : sapa mummy danial ?? (aaaik??)
aku : ---> aku angkat dua2 tangan dan dua2 kaki!!!!! yahahaha...tp masa ni aku dlm posisi baring laaaaaaaaa.....hihihihi ;p


eh...chop..chopp...sori...aku dah mcm buat satu entry post kat kekomen hang ni la plaks...yahahahah...ampon!

Fid said...

madam
aku ala2 terasa dgn ayat buat entry kat komen..ehem...

anamiraa said...

za,
kohkohkohkoh..hang memang pak lawak! agaknya daniel tau tak mummy dia lawak? hihihihihihi

fid,
jgn terasa. aku tau itu memang dah termaktub sejak diluh mahfuz lagi..kihkihkihkihkih!

wanie said...

comel nye dhea...seronok nye bila anak dah pandai cakap

Sya said...

wanie,
mmg seronok bila anak dh pandai ckp nih...

tp bila tiba satu tahap si kecik ni asyik berckppppp non-stop, bole bikin mama naik hangin laa jugak.. hahaha....

slagi kita tak sambut ape dia ckp, slagi tu laa dok mama mama mamaa.... phewww!!

kuireena said...

kalau kat rumah, kalau Thaqif did somethg gud mcm kemas balik toys yg dia dah main, dia jadi anak ibu, tapi bila dia notty atau nak kena cuci yak yak dia, automatically dia jadi anak ayah.. hahaha

eina said...

tak update ke nyah..

coachsha said...

loved reading your stories! eh..sama nama kita. gambar kluar sutkes tu shomell.