Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Sunday, April 10, 2011

Bersantai dihujung minggu

Minggu lepas, kami bawak anak2 main pasir kat tepi laut. Tp bukan di Danga Bay yer.. Sana luas sangat, tak daya kami nak kepung askar2 kecit kami. :P Kami dengan bijaksananyer telah membawa askar2 kecit kami ke Stulang Laut. Yeay! Bijak kan kami? :P


Kebetulan orang tak ramai lagi petang tue, so senang laa dapat parking port baekkk punya. #lakisya parking btol2 dekat dengan laut. Jalan sket je dah boleh main air tepi laut..


First time bawak anak2 ke situ..

"Mamaaaaaaa, acam aner nak alan ni. Acer acok alam acot Adif arr.." Sambil kaki jenjet kaki sebelah.. Buleh? #lakisya geleng paler uols.. :P


Hilang stress bila dapat sedut (?) udara segar tepi laut, kan? Sambil makan steambot cucuk, sambil tue melayan kerenah Dhea ngan Hadif meniup bubble.. Emir pulak takut nak pijak pasir. Berdukung je laa dgn si ayah. Mentang laa hari2 ko pijak simen ye dik. Jakun btol anak2 aku.. Hahahahahahahaha..


Masa nak pegi Stulang Laut tue, husband sudah lalu depan zoo. Apelagi, Dhea pon menjerit2 ajak pegi zoo. Tp, tak dapek laa kan. Dah petang2 tak koser laa nak keliling zoo nak oi. So, kami telah berjanji untuk bawak askar2 kecit kami ke zoo minggu depan which is yesterday.


Yerrr, kami telah ke zoo pulak semalam. :D




Puas tengok haiwan2 semalam weih. Satu zoo kami pusing abis. Haiwan2 yang ada mostly dah tua2 bangka. Tak kisah laa, janji ade ye tak? Bebudak tue bukan tau pon haiwan2 tue seme dah tua ke muda belia ke.. Pada bebudak ni, janji ado kira okeh laa tue.. Emir pon suka tau.. Terjerit2 dia bila nampak binatang tue sume bergerak2. Nak2 yang spesis burung ngan monyet. Siap tuding2 jari lagik okeh. Dhea dengan Hadif toksah cakap laa. Kecoh sekampung..




Kebetulan semalam ada staff2 Starbucks Coffee buat aktiviti ape ntah kat situ. So, diorang ada laa jual Caramel ngan Mocha Frappucino. Jus pon ade gaks. Harga adalah RM10 setiap satu (harga biasa RM15). Since haku memang dah prepare air (twister orange dan air sukida :P) untuk bebudak ni dari rumah, kami tak beli. Wah, belagakss kan.. :P




Tp, masa nak balik tu singgah jugak beli secawan (?) Mocha Frapp. Takleh tahan menengoknyerr.. :P Heaven weih.. Nak pulak setelah berpanas2 keliling zoo tengok singa, harimau, chimpanze dan beberapa ekor haiwan lagik.. Rasa nak beli lagik secawan.. :P


Kami abis pusing kul 1 lebih jugak laa. Perut pon dah berkeroncong, apelagi, jalan2 carik makan pulak laa kan. Askar2 kecit pon seme dah pancit. Dalam keta Dhea dgn Hadif berebut nak baring. Last2 Hadif mengalah, duduk kat tengah. Kakak Dhea, mata dah tabley tahan nak terkatup.


Dah alang2 sampai ke area bandar tue, hajat hati nak singgah makan tempat yang cik maya saphira dok review kata murah dan settap tuh. So, haku pon calling2 (hamponn beb terpaksa kaco ko beristirehat sekejap :D) ler dia tanya location etc etc. Nak dijadikan citer, kedai tu bukak kul 2ptg sampai 1pg. Since askar2 seme dah pancit, tak jadi ler kami nak tunggu. #lakisya tapau Burger King sajork. Bedal je laa kan, janji makan.. Kami pon dah penat gak sebenonyer. Mata pon dah berat.. :P


Sampai rumah, hangkut askar2 yang dah tertido dalam keta. Susun sorang2 atas toto. Pastu, kami berdua isi perut. #lakisya makan sambil menghayun buaian. :P Sementara haku bersiap untuk pi projek discussion. Kul 3ptg, haku gerak ke ofis member untuk discuss projek psm 2. Kul 7mlm baru balik rumah. Sampai rumah, askar2 kecit seme dah wangi. Masing2 tengah pegang botol susu sorang satu sambil layan katun.. :D


Dinner malam semalam #lakisya tapau jugak. Malas btol nak keluar, apetah lagi nak masak. :P Lepas settle monitor Dhea buat homework, baru dinner sesama. Dhea dengan Hadif tengah syok layan mee goreng skang nie.. Asal makan luar jer musti order mee goreng. Hahahahahaha.. Makan laa nak, sampai puas. Esok dah boring, tukar menu lain pulak ek.. :P Lepas makan, layan AF9 yang macam haremmmj tue.. Tak best langsung!! Tp layan jugak sampai abis sebab tanak terlepas tengok Kum Kum. Kul doblas mata dah tabley tahan. So, hangkut bebudak naik bilik walaupon diorang tetap jugak nak tengok Kum Kum padahal masing2 mata dah layu. Maka, terpaksalah menggunakan kuasa veto untuk paksa bebudak ni tido.


Minggu ni haku keje sampai Selasa je uols.. Best best.. Kemana pulak nak bawak askar2 kecit kami hujung minggu depan ni ek? Ada cadangan? ;)







P/s: All pics are googled. :D

5 comments:

maya amir said...

aku dah lama tak gi zoo ni beb... hehe..dah lupe ghope die camne.. beb, sorilaa aku jawab phone ala kadar ari tu..as for today pun still sakit.. risau byk mende laa beb.. nak gi keje camne laa kalau ghope gaya gini:(

Ila said...

bestnyer gi jejalan

Ealyie said...

err.. tula, dulu ngater aku bwk iris g pantai cenonet stulang tu. skrg, kome pon bawak jugakkkkk...! kuikuikui..
weh sploh hengget tu mughah le, awat xkibet 2 set? rugi..rugi.. :p

Marsha~ said...

hahahaha.. acer acok alam acot eeek?? hahaha

mamaDhea said...

maya: haku pon dh lama tak jejak kaki pi zoo beb.. hihi.. ala, aku pon mintak maap laa ganggu ko t berehat.. take care ek!

ila: saje melayan kerenah anak2.. wlpon penat.. hahaha

ely: erkk.. ye ke mak ngater ko ni nyah? sumpah mak tak hengat.. ahahahaha.. ala, laki aku bkn sker sgt.. yg satu tu pon aku bedal sorang.. hikhikhik..

marsha: kiut eh..