Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Friday, April 15, 2011

3 tahun dan kek merah

Entry ni patutnyer publish semalam, tp berukband dah tahap puake. Kejap2 connect, kejap2 disconnect. So, korang sudi2kanlah baca ek.. Layanzzz.. :D


******************************************************


Harini, 14 April 2011, adalah hari lahir Hadir Irfan yang ke 3 tahun. :)




Actually, malam semalam lagik haku dah bgtau dia yang esok (harini) adalah harijadi dia.

"Esok birthday Hadif tau.." *sambil kenyit2 mata kat dia*
"Iye ter mama? Ape aun eh?" *senyum2 kamben sambil angkat2 bahu tanda gedik. siap tutup2 mulut cover gelak okeh. very the cheeky one heh*
"3 tahun laa.."
"Owhhh.."
"Hadif nak kek ape? Esok mama buatkan eh?"
"Ermmmmmm aaaaaaaa errmmmm aaaaaa, tet eyah je laa." *punyalaaa lame dia memikir*
"Ai ai sir!"


Wahhh, boleh tahan taste ko ye nak. Yang mama tak gheti tu laa yang ko mintak. Klu korang nak tau, inilah dia 'tet eyah' yang dimaksudkan..


Tet eyah aka kek merah aka rv dari cc


Meh tengok plak wajah2 gumbira hanak2 ketika menikmati 'tet eyah' itu.. :P






Haaaaaaaaaaa, gumbira tak gumbira laa kan.. :P Masa memula pi amik drp YB @Inarshad (jumpa kat Petronas Austin jek), haku baru terima nikahnyer kotak 'tet eyah' si kakak sudah sambar itu kotak sampai nak tergolek isi dalam tue. Lepas tu, terus dia kidnap sebijik. Bila masa dia selit tangan masuk dalam kotak tue pon haku tak perasan. Tak nyempat sampai rumah yang sepelaung tue, 3 bijik skali settle. :D


Tapi, ada tapinyerr.. Anak2 haku memang kalah dengan cuka. So, lepas diorang bedal seme rvcc tue esoknyer diorang start cerry berry. Yang peliknya, takde plak rasa memulas ke hape (mengikut kata Hadif). Cuma bila diorang membuang, bahan buangan adalah berwarna merah. Itu kata #lakisya laa kan sebab masatu memang dia jek yang tukang cuci montot bebudak ni. :P


Setelah aku buat sedikit gugelan (?) :P, ghoper2nyer dalam itu rvcc sudah letak cuka. No wonder laa.. Mengikut kata Pn. Jua, ada resepi rvcc yang tak guna cuka. Tapi, haku tak jumpa pulak setakat ni. Berukband pon dah tahap puake (dem!!). Klu sampai petang2 karang tak jumpa jugak resepi kek baldu merah yang tak guna cuka, mama buat kek cokelet je laa nak yer. Takpon kek feberet Hadif, kek oren. Atau kek wanewani ke? Okeh sayang? :D




Selamat ulang tahun cheeky boy mama dan ayah, Muhammad Hadif Irfan! Semoga membesar dengan sihat dan kuat.. Syayanggggg abg banyak2.. :D



7 comments:

Ila said...

hepi beday hadif...dapat tet eyah ek...

liwaniel said...

happy birhday hadif..

nampak sedap tet eyah tu

Marsha~ said...

RR mmg letak cuka kan nyah??? tu sbb aku tak slera nak makan.. akekekeke

Marsha~ said...

RR mmg letak cuka kan nyah??? tu sbb aku tak slera nak makan.. akekekeke

mamaDhea said...

ila: mekasihhh.. tukar pd kek wanewani.. tp tetap ade kaler merah.. hihi

liwaniel: time kasih.. mmg settap!

marsha: ha'ah.. rv mmg ader cuka.. haku pon baru tau lepas menggugel aritu.. ko tak sker ek?

madamoiselleczar said...

Happy birthday hadif! :)

♥ dieb said...

comelnye muke dax ni....