Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Sunday, December 19, 2010

Hitam2 si tampok manggis..

Biar hitam janji habissssssssss.. Rhymes kan? :P

Jumaat malam keliwon yang lepas haku gigihkan jugak buat cokelet kek. Eh, dah lama gak tak buat cokelet kek tau. Bukan ape, mak pak aku bising laa.. Diorang kata,

'Kek ni kalau tak kaler lain takde ker? Asyik2 laa kaler hitam..'

/blush

2 minggu sudah aku ade laa baking kek oren demi memenuhi permintaan mak pak haku tue. Resepi adalah dicilok drp FP Rinnchan yg ini. Mak aku kata sedap, siap tapau bawak gi KL buat bekalan dlm perjalanan gitu. Tp, tuan tanah tukang buat pulak kurang berpuashati sebab agak kurang orengeyy gitu. Mungkin sebab aku tak letak Orange rind? Takpe takpe, nanti kita buat lagik eh..

So, utk minggu ni plak, niat dihati nak buat lagik MCB. Ini atas permintaan anak2 sedara yang tak cukup2 melantak MCB last week. Cream cheese haku siap beli saiz beso lagik (500gm). Tp, butter tak beli. Apekah?!!! :P

Maka, tukar plan B. Eceh, sejak bila ada plan B bagai.. :P

Yerrr, kalini kita tukar selera ke resepi cokelet kek versi TTM pulak. Saje laa, nak test skill diri sendiri yang sangat limited edition.

Outcome? Sangat sangat sangat sedap kat tekak kami seisi rumah. Very chocolateyyyy! Tak sempat tunggu kek sejuk, budak2 ni dah menggelupur beratur dgn pinggang kecik dan sudu. Nak pulak makan dgn sos coklat versi Kak Non. Marbelesssssssssssss!!

Sila scroll untuk tengok (tengok ajelah) hasilnyer.. :P
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Eh, ni dah ala2 blog Verde dah ni. Tp, mak tak buat sale okeh. :P *ok, jom sambung*

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Tadaaaaaaaaaa!!



Ampun!!!!!!!!!!! Mak tak dapek nak snap gambo sebab kamera hp cokia mak rosak. Bukan kamera saje yang rosak tau. Dengan henpon2 skalik rosak..

/no






P/s: Gambar adalah dicilok jugak drp TTM.

3 comments:

TopsyTurvyMum said...

Hahahahaha!!

Sabo je la hakuuuu...
ekekeke..
Haku kalau buat kek cekelat biasa buat yg ni la...mudah dan sedaappp!!

mamaDhea said...

ahaks! ampun nyah.. terpaksa cilok gambar kt blog ko.. tepon mak dh kaput dh dikerjakan bebudak 2org tue.. huhu..

btw, mak top-up dgn minyak masak biasa je aritu sebab kehabisan minyak jagung.. ekeke.. sib baik jadik.. ngee~

lgsatu, aku suka resepi kek yg pakai minyak ni sebab boleh hand whisk ajer.. malas btol nak kuarkan gadget klu kena guna butter..

madamoiselleczar said...

huwaaaaaaaaa.....kek coklat tumpah tuh....aku tabley tahan!!!! ayaq liuq haku pon dah tumpah ittew macam maaaaaa...kijam!