Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, October 24, 2007

Pindah ke?!

Aku rasa nak tulis blog.. Tp tatau nak tulis ttg ape. Erm....byk yg aku fikirkan sejak preggy nih. Especially cmane nak kumpul RM yg baaaaaaaaanyak. Hahaha... $)

Beberapa hari lepas aku ada laa suarakan hasrat hati utk ikut Hubby dok Kluang. Dah 2 thn lebih kami dok berjauhan. Sorang sana, sorang sini. BOSAN! Wlpon aku dok umah mak sendiri. Since abg aku & SIL pon cadang nak menetap di JB, takde laa parents aku terasa sgt kot dgn ketiadaan aku kat umah tu. Ade laa jugak peneman diorang nanti..

Aku kesian kat Hubby.. Pg lepas Subuh dah siap nak bertolak gi kem. Naik MOTOR laa kan sbb keta aku yg guna. Balik blom tentu jam berapa baru sampai rumah. Klu hujan lambat laa sampai umah, kdg tu tak balik pon. Byk kali jugak Hubby sampai umah tghmlm sbb hujan lebat kat tgh jln. Terpaksa laa dia stop kt mana² R&R ataupon berteduh bwh jejantas. Penah jugak Hubby bgtau dia jatuh moto pepagi masa nak gi keje sbb hari hujan. Skrg ni pon cuaca tgh tak menentu. Setiap hari aku risau ttg keselamatan Hubby. Dhea pun skrg ni hari-hari cari ayah dia. Tu yg kdg Hubby pon tak sampai hati tak balik umah...

Berbalik pada plan aku utk duduk Kluang. Kitorang dah bincang hal ni beberapa kali jugak laa (sejak aku suarakan hasrat hatikuss itu). Byk perkara nak kena timbang-timbangkan. Byk jugak yg perlu disediakan. Of course ler perlukan RM yg lebih kan....

Klu aku nak dok Kluang, tentulah aku kena cari keje lain. Gajinya pon tentu kurang drp kat JB ni kan. Aku tak kisah berdikit-dikit. Asalkan dpt tampung sedikit perbelanjaan kami sekeluarga. Mana tau rezki itu lebih berkat.. Pastu kitorang kena cari umah sewa yg paling murah (ikut pd kemampuan ler) & sesuai utk org yg dah berkeluarga. Environment pon kena laa sesuai utk anak² kami jugak. Hubby kata umah sewa kat Kluang mmg murah klu nak banding ngan JB. Nak kena cari babysitter baru utk dhea & bakal adik dhea. Nak kena sediakan perkakas rumah. Yg ni bole buat sesikit. Beli yg perlu dlu, then bole le tambah dr semasa ke semasa... kan...

Aik...cam senang jek nak pindah.. Hahaha... Saje je nak senangkan hati sendiri.

Klu takde aral melintang, cadangnya lepas bersalin nanti ler kami pindah. Hehe...lambat lagi tuh nak tunggu bln April 2008. Sempat ler kot buat persediaan tu sume. Insyaallah... Apapon, kami hanya mampu merancang & berdoa semoga dipermudahkan segala urusan. Selebihnya, hanya pd Allah swt kami berserah... Amin...

4 comments:

Fid said...

sya
aku rasa memang molek benor kalau ko pindah dok ngan ur hubby.....
ala brg rumah beli je yg basic2 je aku sampai le ni brg rumah aku basic je lagi....hahahaaaa

Sya said...

tu ler kan.. aku n husband mmg dh plan cantekkkk dh nie.. tak larat ler dok jejauh lagik.. skrg pon aku dh ade dhea.. at least klu hubby aku masuk hutan ke hape, ade laa teman aku kt umah tue...

rsanya wat permulaan ok ler beli yg basic² kan...

Anonymous said...

sya, tinggal serumah ngan suami tetapi berjauhan ngan family ni ada pro n cons nye. Tapi at the end of the day, at least kita dpt bersama kitanye direct family. Apa pun, aku pasti the first few months tu akan susah. Apa pun, harap ko kuat kederat n semangat especially bila dah beranak 2 nanti.
- raihan

Aini Razali said...

aku sokong ko nak pindah. aku pun tengah kenen2 ngan hubby beli umah kat muo (saje buat alasan supaya dapat stay permanent kat muo) tapi apa2 kena tunggu govt. loan dia lulus ke tak. tak daya nak balik muo tiap2 minggu.
baik ko beli dulu barangan asas lepaskan utk makan, tido, dan mandi. kang dah beranank nanti pelan2 ler susun bajet ok!.