Lilypie Birthday Tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Wednesday, April 9, 2008

Karate ke silat nih???

Hee.. Lama sungguh aku tak tulis blog kan.. Maklum ler, tgh sarat mcm skrg ni kdg takde mood nak menaip. Story byk, tp mood plak kureengggg...

Ni ade kisah mlm semlm.. Tp takde gambar laa pulak. Klu ada gambar sure korang tergelak tgk telatah anak ku yg sorang nih..

Gini... Mlm semlm kitorang mkn mlm lewat sket. Dlm kul 10 camtu laa. Lepas mkn, Hubby keluar ke garaj nak merokok. Satu aku respect Hubby aku ni. Klu nak merokok mmg kat luar rumah. So, aku pon saje je ikut keluar jugak, nak amik angin sket. Tak sedar pulak rupanya si Dhea mengekor kitorang. Tau² bila aku nak tutup pintu gril, Dhea tgh berusaha nak pkai selipar dia.. Hahaha..

Lepas selesai "urusan" Hubby, kitorang bertiga masih lagi kat luar. Story mory sket ngan Hubby pasal "kaki besi" dia tuh.. Hee.. Hubby ni masa muda remaja dia ade laa belajar silat. Pastu dlm army pon dia ade pergi Kursus Tempur Tanpa Senjata @ taekwan-do. Hubby pon saje laa bukak langkah simple², kunun nak latih kaki dia cam biasa sbb mc dia pon dah nak habis..

Memula tu si Dhea ni perati jek ape ayah dia buat. Tak lama tu Dhea pon mula bukak langkah jugak!! Ekekeke.. Hubby pon apelagi, bila tgk si Dhea beria mengikut ape yg dia buat, makin rancak laa.. Kejap bukak langkah silat, kejap taekwan-do.. Dhea plak ngikuttt aje gerak langkah ayah dia. Hubby pusing, Dhea pusing.. Tgn ke depan, Dhea pon tgn ke depan.. Hubby wat side-kick, wahhh Dhea pon kununnyer angkat kaki gak laa nak wat side-kick.. Hahaha.. Yg aku plak bantai gelak tak ingat tgk telatah Dhea.. Tapi muka Dhea selambe jek masa meniru gaya ayah dia.. Sesekali tu Dhea toleh jugak tgk aku gelakkan dia...

"Mama, tgk ni Dhea andai wat cam ayah!"

Sambil ckp tu tgn kaki Dhea sume gerak laa.. Ke atas, bawah, depan, belakang.. Hehehe...

Lama jugak kitorang lepak kat depan garaj tuh.. Dekat setgh jam jugak laa melayankan kerenah si Dhea. Sampai satu ketika, bila Hubby lompat sambil wat kick.. Dhea punya laa semangat nak buat jugak sampaikan dia jatuh terduduk.. Hahaha.. Sib baik tak nangis anak aku tuh.. Lepas tu baru kitorang ajak Dhea masuk umah.. Seblom tidokan Dhea kena laa lapkan badan dia sket, salinkan baju lain.. Ape taknya, berpeluh sakan anak mama.....

;)

5 comments:

Eina said...

haha..lawak je ank ko.. :))
x meletup lagi ko nyah..lambat no??

kuireena said...

sya,kelakonya dhea. mcm blh imagine je dia bersilat kuntau mcm bapak dia. Bebudak ni mmg terhibur klu tgk keletah diorang ni..btw, congrat for your new born. Selamat menyusu!

chilun @ cik pau @ bibimie said...

elalala... sama mcm anak i MKR. ntah mana dia belajar bunga silat... gerak tangan jerk laa... kaki buat kuda2... hehehe... kelakar laa kan keletah budak2 kecik nih.

arina said...

sya,
my blog been hacked during the weekend. now the new add is casa-arina.blogspot.com

(the previous turned to a PORNO site - jeezzz!)

thanks,
kak anamiraa

mama adib said...

Sya aka mamadhea

hari ni kerja ku godek blog org..
baru ku tau kita serupa..

salam2 lakiku pun army